Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un yarısını kaybeden terör örgütü DAEŞ'in, yarım kalmış ev yapımı bir savaş uçağı bulundu.

Terör örgütünün Musul'da terk ettiği bir atölyede ortaya çıkarılan ev yapımı uçağı, DAEŞ için bir ilk olma özelliği taşıyor. Irak medyası ayrıca, terör örgütünün ordu birliklerini yanıltmak için tank görünümlü sahte araçlar kullandığını bildiriyor.

EV YAPIMI UÇAK

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'un yarısını kaybeden terör örgütü DAEŞ'in, yarım kalmış ev yapımı bir savaş uçağı bulundu. Şehri ikiye bölen Dicle Nehri'nin doğusundan çekilen terör örgütünün bitiremediği uçağın fotoğrafları, sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Bir atölyede ortaya çıkarılan uçağın gövdesi neredeyse bitmek üzere.

Irak Ordu birliklerine karşı kullanılmak için tasarlanan savaş uçağı, DAEŞ için bir ilk olma özelliği taşıyor. DAEŞ eğer uçağı bitirmiş olsaydı, dünya üzerinde hava saldırısı gücüne ulaşmış ikinci terör örgütü olacaktı. Srilanka'daki Tamil Kaplanları (LLTE) daha önce bunu başarmıştı. DAEŞ'in daha önce insansız hava aracı yaptığı biliniyor. Irak medyası ayrıca, terör örgütünün ordu birliklerini yanıltmak için tank görünümlü sahte araçlar kullandığını bildiriyor.