Bursa Uluçam Köyü Dayanışma Derneği (UKDER) Genel Başkanı İsmail Doru, siyasi otoritenin dağ yöresini ‘oy deposu’ olarak gördüğünü, ancak yollarının dahi yapılmadığından yakındı.

Yıllardır dağ yöresinin sorunlarıyla mücadele veren UKDER Başkanı İsmail Doru, yörenin tüm köylerini gezerek sorunları yakından gördüğünü belirtti. Siyasi otoritenin, yıllardır kendilerini oy deposu olarak gördüğünden yakınan Doru, “Sözde mahalle olan köylere ulaşım sağlamak çok zor. Kamusal hizmet zorunluluğu olan belediyeler neden ulaşımı sağlamıyorlar?” diye sordu. Son düzenlemeyle mahalleye dönüştürülen köylerin yollarının köstebek yuvası gibi olduğunu anlatan Başkan İsmail Doru, “Sürücüler, çukurların birinden kaçarken diğerine düşüyor. Arabalar sürekli arıza yapıyor. Tamirhanelerde kuyruklar oluşuyor.” dedi.

Yılın 4 ayı düzgün, 8 ayı bozuk yollar nedeni ile her yıl yol müteahitlerinin doymak bilmediğinden yakınan UKDER Başkanı İsmail Doru, “2015 yılı Türkiyesine yakışmayan bu uygulamalara kim dur diyecek? Bizi yönetenlere sesleniyorum, gelin yakından görün. Benim köyüm Osmangazi’ye bağlı Uluçam köyünden başlayalım. Çok partili siyasete geçildiğinden bugüne ne yapılmış? Gelin birlikte bakalım. Yılların birikimi olan sorunlar dağ yöresi halkını nasıl göçe zorlamış, birlikte görelim.” şeklinde sözlerini tamamladı.