Doğu Anadolu-Güneydoğu Anadolu Birliği (DAGAB) Genel Başkanı Doğan Bayram, Iğdır mitinginden önce kendisine sırtını dönen kadınlara yönelik sözleri sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özür dilemesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Yiğit, Konak Belediye Meclisi Üyesi Nimet Haytabay, Buca Belediyesi Meclisi Üyesi Seyit Ali Selek ve şair Raif Aras, İzmir’de Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri dernekleri başkanlarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Iğdır’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisine sırtını dönen kadınlara sarf ettiği sözlerle ilgili konuşan Genel Başkan Bayram, “Sayın Cumhurbaşkanımız'ın, kadınlarımızdan özür dilemesi lazım. Bir insan, siyasi bir partiyi protesto etme hakkına sahiptir. Seçim özgürdür, kısıtlayamazsın. İnsanlar özgürce yaşamalı. Siyasi irade, gün geçtikçe insanları kutuplaştırmaya çalışıyor. Okullarda bile sınıf başkanları yandaş olmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu. Türkiye’de adalet ve demokrasi sisteminin yok olduğunu iddia eden Bayrak, “Herkes korkuyla yaşıyor. İş dünyası korkuyla yaşıyor. Bankalara keyfi el koyuluyor, gazeteciler tehdit ediliyor.” dedi.

CHP adayı Yiğit ise, “Bizler koruculuk sistemini, terörün vermiş olduğu zararları kaldıracağız, istihdam oluşturacağız diyoruz. Çok ciddi projelerle yola çıktık ve iyi düşünüyoruz. Bireyin özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Birey mutlu değilse devletin varlığı yokluğu çok da önemli değil.” şeklinde konuştu. Kahvaltıda, birliktelik ve kardeşlik çağrısında bulunuldu.