Zonguldak'ın Devrek ilçesi ile Ereğli sınırı arasında bulunan dağda meydana gelen heyelan nedeniyle iki ilçeyi birbirine bağlayan yol kapandı. Yaklaşık 750 metre göçen dağın ilçeye kadar gelebileceğini ifade eden halk bu konuda yetkililerin önlem almasını istedi.

Ereğli Devrek ilçeleri arasında bulunan Nizamlar köyü mevkisinde yaklaşık 2 ay önce başlayan heyelanda 3-4 gün önce büyük bir kütle yola kadar indi. Halk zaman zaman küçük heyelanların olduğunu ancak son bir kaç gün içinde büyük heyelanın meydana geldiğini ve yolu kapattığını söylerken, 8 evinde heyelan nedeniyle risk altında olduğunu ifade etti. Yetkililerin bölgede inceleme yaptığını ancak herhangi bir çözüm bulunmadığını söyleyen köy halkı, dağın kayarak ilçenin üzerine kadar geleceğinden korktuklarını kaydetti.

Sürekli olarak yolu kullanan Nizamlar Köyü sakinlerinden Aydın Terzioğlu, son olarak Cuma günü yolu kullandığını ancak bu kadar olabileceğini tahmin etmediğini söyledi.
Köyde kanser hastası eşi be engelli çocuğu ile kalan Emine Cin, evinin yıkılmasından korkarken, Hüseyin Cin ise ne yapacaklarını bilemediklerini kaydetti.
Köy de yaşayan halk yetkililerin bir an önce duruma el atılmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini kaydetti.