Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen uzman Çavuş İbrahim Taş, memleketi Şanlıurfa’da defnedildi. Binlerce kişinin katıldığı şehit cenazesinde teröre lanet okundu. Şehit cenazesinde şehidin kızları gözyaşlarını tutamadı.

Dağlıca’da teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden Şanlıurfalı Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın naaşı hava yolu ile GAP Havaalanı'na getirildi. Buradan cenaze aracına bindirilen naaş, baba ocağı Harran’ın İmam Bakır mahallesine götürüldü. Şehit naaşını taşıyan cenaze aracı Harran’a ulaştığında büyük bir grup şehidi yolda karşıladı. Dev bayrak açarak şehidi karşılayan grup, teröre lanet okudu. Sık sık ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atan grup, yaklaşık 3 kilometre cenaze aracına yürüyerek eşlik etti. Şehit cenazesi babasının ikamet ettiği eve gelince Kars’ta vatani görevini yapan kardeşinin gelmesi için biraz bekletildi. Şehit babasının metaneti dikkatlerden kaçmadı. Törende şehidin 2 yaşındaki kızı Gamze gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi Ayşe ve annesi Şemse, bayan askeri personelin desteği ile ayakta durabildi.

Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katıldı. Terörü lanetleyen Yılmaz, bir daha terör olaylarının yaşanmaması temennisinde bulundu. Yılmaz, “Şehidin en yüce mertebeye gideceğini biliyoruz. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Anne, baba, kardeşler en büyük acıyı yaşıyor. O artık bu milletin evladı. Hepimizin evladı oldu. Şehidin ailesi de hepimizin ailesi oldu. Hepsine sabır diliyorum. Bu vesile ile terörün tekrar lanetliyorum. İnsan hayatının değerini bilen bir toplum olarak bu insanlık suçu terörün karşısında durmak durumundayız. Sonuna kadar kararlı bir şekilde yapacağız.” dedi.

Daha sonra cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından şehit naaşı defnedilmek üzere askerlerin omuzunda taşınarak mahalle mezarlığına götürüldü.