Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütünün düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 16 askerin cenazesini bölgeye giden HDP heyetinin alarak askeri yetkililere teslim ettiği belirtildi.

HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, 150'ye yakın Yüksekovalıyla birlikte olay yerine giderek cenazeleri alıp askerlere teslim ettiğini açıkladı. Canan, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Yüksekova’da asker cenazelerini aldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Yüksekova-Doski bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden 16 askerin cenazesini bizzat benim de içinde bulunduğum sivil heyet almıştır. Saat 15.30 civarında olay bölgesine ulaştık. Cenazeler sahipsizdi. Etrafa dağılan cenazeleri ben ve arkadaşlarım kendi araçlarımıza taşıdık. Asker cenazelerini araçlarımıza taşıdıktan sonra bölgeye gelen askeri yetkililere cenazeleri teslim ettik. Hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bugün Yüksekova halkının asker cenazelerini alırken gösterdiği insani yaklaşımı keşke Başbakan da Cizre halkına karşı gösterebilseydi.”

HDP'li Canan, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) ise şu açıklamada bulundu: "Patlamanın olduğu ve iki aracın parçalandığı yere gittik. Kirpi olarak adlandırılan iki araçta 8'er askeri personel bulunuyordu. Bu cenazeleri alıp yanımızda gelen askeri araca yükledik. Kamışlı Karakolu'na teslim ettik. Araçların mayın patlaması sonucu infilak ettiğini gözlemdik. Dünden beri cenazeler bölgede kalmıştı, halk inisiyatifi olarak gitmeye mecbur kaldık."

Şehitlerin cenazelerinin saldırı bölgesinden HDP'liler tarafından alınıp taşınmasıyla ilgili görüntüleri ise Dicle Haber Ajansı servis etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yapıtığı açıklamada Dağlıca’da şehit olan 16 askerin cenazesine özel komando birliğiyle ulaşıldığını söylemişti.