Dağlıca’da şehit düşen 16 askerden Konyalı Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu (28) bugün ikindi namazına müteakip memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

Dağlıca’da şehit olan 16 askerin defin işlemleri devam ediyor. Dün şehitler için Van’da düzenlenen askeri törenin ardından 10 şehit memleketlerine, 6 şehit ise Ankara Adli Tıp Kurumu’na DNA testi yapılmak için gönderilmişti. Adli Tıp Kurumundaki işlemleri tamamlanan şehitlerden Konya Ereğli nüfusuna kayıtlı Şehit Top. Uz. Çvş. Tuğrul Köseoğlu bugün memleketi Ereğli’ye gönderiliyor. Şehidin cenazesi bugün ikindi namazına mütakip Ereğli Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Saldırıya uğrayan zırhlı araçlardan birinin şoförü olduğu öğrenilen şehit Köseoğlu'nun ilk görevini Afganistan'da yaptığı ve daha sonra Yüksekova'ya tayin edildiği belirtildi. Şehit Köseoğlu'nun eşi Tansu ile 1 yaşındaki kızı Zeynep'i Yüksekova'ya götürmeyip Ereğli'de bıraktığı öğrenildi.

Dağlıca’da şehit olan ve cenazeleri Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilen askerlerden Konyalı Piyade Sözleşmeli Er Resul Coşkun(23) ve Piyade Er Muharrem Öksüz'ün (20) ne zaman toprağa verileceği ise henüz netlik kazanmadı.