Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen, Uzman Çavuş Yasin Gencer'in(23) naaşı askeri helikopter ile memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine getirildi.

Hakkari'de şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, önce askeri uçakla Amasya Merzifon'daki Askeri Havaalanı'na getirildi; ardından Skorsky tipi askeri helikopter ile memleketi Tokat'ın Turhal ilçesine sevk edildi. Şehidin naaşını taşıyan askeri helikopter şehir stadına indi. Statta çok sayıda kişi şehidi karşılarken birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı. Helikopterden inen şehidin ağabeyi Mustafa Gencer, gözyaşlarına boğulmasının yanında, ayakta durmakta zorlandığı görüldü.
Tören mangası tarafından askeri helikopterden indirilen şehidin naaşı ambulansa alınarak Turhal Devlet Hastanesine doğru yola çıktı. Şehit Uzman Çavuş Yasin Gencer'in ağabeyi Mustafa Gencer ambulans içerisine girerek kardeşinin tabutuna sarılarak ağlaması yürekleri burktu.

CENAZE YARIN DEFNEDİLECEK

İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan şehidin naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde Turhal Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Fatma ve Ali Gencer çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan şehit Uzman Çavuş Yasin Gencer'in naaşı yarın Kesikbaş camiide kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek.