Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine havan ile silahlı saldırıda bulunulduğunu bildirdi.

Bugün saat 19.02-19.40 sıralarında yaşanan olaya ilişkin TSK’nın internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, "Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı (Yüksekova/Hakkâri) Dağlıca Üs Bölgesine havan ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, üs bölgesinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir. Unsurlarımız tarafından açılan karşı ateş üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan söz konusu silahlı saldırıda, havan mermilerinden birisi Dağlıca Köyü yakınına düşmüş ve anılan köyden 15 yaşındaki bir kız çocuğu kolundan, bacağından ve kulağından yaralanmıştır. Yaralı çocuğa ilk müdahale Tabur Revirinde yapılmış olup, hastaneye sevki için hazırlıklar devam etmektedir. Bölgede emniyet tedbirleri artırılmış olup gözetleme faaliyetlerine devam edilmektedir.”