İpek Üniversitesi’nin destekleriyle yola çıkacak olan bisiklet tutkunları Barbaros Kaya ve Florence Skuka, doğayı daha verimli kullanabilmek için 'Daha Fazla Doğa' sloganı ile 1.331 kilometre yol kat edecek.

İpek Üniversitesi’nin düzenlediği bisiklet turu 24 Temmuz’da Çanakkale’nin Ezine ilçesinde start alacak. Tur, günlük ortalama 85 kilometre yol kat edilerek 16. günün sonunda 9 Ağustos Pazar günü Fethiye'de tamamlanacak. Bisikletçiler, yol güzergâhlarının büyük bir kısmını köy yolları ve patikaları kullanacak. Ege’nin orman, sahil ve denizin güzelliklerini yaşamak için parkur haritası, kıyı şeridi üzerinden çizildi. İkili geçen yıl 10 günlük Marmara Bölgesi parkurunda bisikletleriyle 650 km yol almışlardı.

'ÖZGÜRLÜK DENİNCE AKLIMA BİSİKLET GELİYOR'

Konaklamaların çadırlarda yapılacağını ifade eden Barbaros Kaya, "Turu yaparken bazı ilkelerimiz de olacak. Çadırı sadece plaja kurmak gibi. Güneşin batışını gördüğümüz yerde o gün ki bisiklet sürme işini bırakarak bölgenin insanı ile plaj, park, cami gibi kamu alanlarda sohbet edip, orada yaşayan insanların yaşayışlarını tecrübe ederek daha heyecanlı hale getirmeye çalışacağız.” diye konuştu.

Turu organize eden Kaya, "Özgürlük deyince aklıma ne seçimler, ne demokrasi, ne insan hakları gibi kavramlar, ne de maddi koşullar geliyor. Özgürlük denince aklıma tek bir şey geliyor: Bisiklet!" dedi.

“STRESE UCUZ VE ZEVKLİ ÇÖZÜM”

Bisikletin doğaya ne kadar uyumlu bir aktivite olduğunu göstermek istediklerini vurgulayan bisiklet ve doğa tutkunu Arnavutlu Florence ise, "Teknolojinin bu denli yoğun kullanıldığı günümüzde insanlar evlerinden çıkamıyorlar. Bu yüzden de yeşilden ve maviden uzak kalıyorlar. Tabi ki de bu uzak kalış, fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açıyor. Bizim dikkat çekmek istediğimiz bir konuda insanlar bu tür aktivitelerle hem üzerlerindeki ataleti, hem de stresi atacaklarını düşünüyoruz. Biz bunun mümkün olduğunu, ucuz ve güzel bir yolla göstermeyi amaçladık." diyerek bisiklet turlarının faydalarını paylaştı.