Kadıköy’de evlerin kapı göbeklerini patlatarak hırsızlık yapan 3 kişi, polis ekiplerini alarma geçirdi. Zanlılardan biri kiraladıkları arabayla birlikte yakalandı. 2 zanlı ise olay yerinden kaçtı.

Olay 14.30 sıralarında Sahray-ı Cedit Mahallesi, Mescitli Sokak’ta meydana geldi. İddialara göre bir süredir polis takibinde olan 3 kişi sokaktaki Servet Apartmanı’na girdi. Kendilerini takip eden polis ekibi de çevrede güvenlik önlemi alarak suçüstü yapmaya çalıştı. Dakikalar içinde 2 dairenin kapı kilitlerini kırarak içeriye giren zanlılar değerli eşyaları kaçarken polisler tarafından durdurulmak istendi. Bu sırada otomobilden inen 3 kişi kaçmaya başladı. Sokak aralarında yaşanan kovalamaca sonucundan M.G. (27) yakalandı. Diğer 2 zanlı ise kaçarak izini kaybettirdi. Hırsızların kullandığı otomobilin bir firmadan kiralandığı belirlendi. Otomobil içinde yapılan aramalarda bir miktar bozuk para ile kapı göbeklerini patlatmada kullanılan malzemeler bulundu. Yakalanan M.G. kelepçelenerek polis merkezine götürüldü. Bu arada hırsızların girdiği binada büyük panik yaşandı. Gürültü üzerine dışarıya çıkan vatandaşlar hırsız girdiğini duyunca şok yaşadı. Hırsızların kapı göbeklerini kırdığı daire sahipleri de uzun panik içinde polisten bilgi almaya çalıştı.

Bina sakini bir kadın, biraz önce kapılarının zilinin çaldığı fakat baktığında tanımadığı birini görünce korkudan açmadığını söyledi. Bina görevlisi ise hırsızların kilidi kırarak kapının üstüne koyduklarını dile getirdi.

Çevre sakini bir vatandaş ise polisin bir arabayı kovaladığını ve bir kişinin kaçtığını gördüğünü belirtti. Bir çocuk ise,"Altınları almış ve kaçmış çaldığı arabayı polis durdurmuş." dedi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.