Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bağlı Cemaller köyü Çavuşağzı mevkisinde denize giren bir kişi boğularak hayatını kaybetti. Kardeşini kurtarmak için denize atlayan ağabey vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Olay ilçeye bağlı Cemaller köyü Çavuşağzı mevkisinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Cemaller köyünden olan ancak İstanbul'da çalışan Şenol Aker(35) tatil için geldiği memleketinde ailesi ve ağabeyi İlhan Aker ile birlikte Çavuşağzı plajına geldi. Yoğun dalgaya rağmen denize giren Şenol Aker, dalgaların arasında kayboldu. Kardeşinin boğulduğunu gören İlhan Aker de denize atladı. Ağabey Aker de dalgalara karşı yüzerken yorulunca çevredeki vatandaşlar iki kardeşi kurtarmak için denize girdi. Can yelekleri ve şamriyellerle önce ağabey İlhan Aker'i sudan çıkaran köy halkı, Şenol Aker'i ise yaklaşık 15 dakika sonra sudan çıkarabildi.

Bilinci kapalı olarak sudan çıkarılan Şenol Aker'e ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları müdahalenin ardından ambulansa aldıkları Şenol Aker'i Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kalbi duran Şenol Aker, yaklaşık bir saat boyunca yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İki kardeşi kurtarmak için denize atlayan Muhammet Demirci, dalgaların arasında ilk olarak ağabeyi daha sonra da kardeşi kurtardıklarını söyledi. Demirci açıklamasında "Kendi imkanlarıyla çocuklarıyla pikniğe gelmişler, çaylarını yapmışlar. Çaylarını yaptıktan sonra ağabeyi ile beraber denize giriyorlar, biz cesaret edemedik kayaların olduğu taraf biraz tehlikeli oluyor. Açıkta yüzerek gitti ama, geri gelemiyor, geri gelemeyince bu sefer arabamdan şambrel aldım fakat, şambreli atamadık ileriye. Daha sonra can yeleği geldi can yeleği ağır olduğu için biraz fırlattık ağabeyini aldık. Ağabeyini alınca mekanın sahibi atladı şambrelle yanaşamadı. 10-15 dakika sonra dalga kıyıya getirmeye başladı. Dalgadan almaya çalışırken dalga bizi vurup geri attı. Boğulan arkadaş dalganın altında kaldı. 10 dakika mücadele ettik almak için. Daha sonra iki arkadaşla beraber boğulan arkadaşı aldık. Burada bulunan iki arkadaş sağ olsun hemen müdahale ettiler. Kusturduk, hava verdik, kalp masajı yaptık fakat ambulanslar biraz geç geldi. Gerekeni burada arkadaşlar bilinçli olarak yaptılar." dedi.