İsveç, 94 yaşındaki Håkan Andersson ve 88 yaşındaki Ingrid Jonsson’un evliliğini konuşuyor. Yaklaşık 20 yıldır birlikte yaşayan yaşlı çift, Salı günü evlenerek, ülkenin evlenen en yaşlı çifti unvanını aldı.

Çiftin düğünü Halmstad kentindeki Sperlingsholm kilisesinde aile ve arkadaşlarının katılımı ile gerçekleşti. Konuyla ilgili yerel bir gazeteye konuşan gelin Ingrid, “Bir yıl önce köydeki evimizi satıp, şehirde bir apartman dairesine yerleştik. Bu değişikliği yapınca düğün yaparak bir değişiklik daha yapalım diye karar aldık. Yıllar önce buluşmuştuk ancak düğün yapma imkanımız olmamıştı. Bugün düğünümüz de beklentimizin üzerinde iyi geçti.” dedi.

Eski bir kalaycı ve hemşire olduğu belirtilen Andersson – Jonsson çifti, “Çok misafirimiz var. Düğünden sonra büyük bir parti düzenleyeceğiz. Sonrasında da balayına çıkacağız. Ama henüz gideceğimiz yeri kararlaştırmadık.” diye konuştular.

Andersson ve Jonsson evlilik kararları ile ülkenin evlenen en yaşlı çifti unvanını alırken, dünyanın en yaşlı evlenen çifti ise geçtiğimiz yıl 103 ve 91 yaşındaki George Kirby ve Doreen Luckie ismindeki İngiliz çifti olmuştu.