Evliliğin ilk adımı olan kız isteme ve ardından söz kahvesinin içilmesi çiçekçiler, şekerciler kadar artık hat sanatçılarını da ilgilendiriyor. Söz kahvesine hazırlık yapan erkek ve kız tarafı birçok alışveriş yapıyor. Kız tarafından yapılan alışverişte artık hat sanatçısına özel olarak yazdırılan fincan ve fincan altı da yerini aldı.

Kapalı Çarşı'da uzun zamandır hat sanatçısı Bekir Güngör, son günlerde çok ilginç siparişler almaya başladığını söyledi. Daha çok hat sanatıyla bazı harfler, isimler, ayetlerden bölümler yazdığını belirten Bekir Güngör, son zamanlarda porselen tabak üzerine isimler, 'Vav', 'Elif' harfleri yazdığını anlattı. Güngör, evlilik için ilk adım olan kız istemeden sonraki söz kahvesiyle ilgili özellikle kız tarafından yeni sipariş türü ortaya çıktığını aktararak, “Alışık olmadığım bir sipariş oldu. Fincan ve onun özel olarak hazırlanmış altlığına gelinin yazdırdığı bazı metinler yer alıyor. Söz kahvesi sırasında damada bu fincanda kahve ikram ediliyor. Fincan ve fincan altlığına şunları yazdırıyorlar: 'Elimden zehir olsa içeceğini bildiğim için, kahveye tuz koymadım. Kahven bol şekerli, ağzımızın tadı hiç bozulmasın' ve damatla kızın isimlerini yazıyorum. Hemen hemen her gün 10’a yakın bu tür fincan ve fincan altına yazı yazılması için sipariş alıyorum.” dedi.

Kısa süre önce aileler arasında son görüşmeyle nişanlanan ve ismini vermeyen bir bayan ise söz kahvesi için damada sürpriz yapacağını ve bu sürprizin fincan ile fincan altlığı olduğunu söyledi. Bir arkadaşından gördüğünü belirterek, kahveye tuz atmak yerine iyi niyetle ifadelerin fincana yazılmasının hoş ve güzel karşılandığını, damadın ise tuzlu kahve içmekten kurtulduğuna dikkat çekti.