Danimarka genelinde bu yıl 3.’sü düzenlenen ‘Pangea Matematik Yarışması’nın finali Kopenhag’da 100 okuldan öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Final programının sunuculuğunu yapan ünlü komedyen Thomas Wivel, yaptığı espriler ve stand-up gösterisi ile yarışmaya renk kattı.

Yaklaşık 6 bin öğrencinin katıldığı yarışmayla ilgili açıklama yapan Pangea Derneği Başkanı Karabey Kara, "Amacımız matematiği sevdirmek ve daha çok insanın birbiriyle diyaloğa geçerek sevgi ortamı oluşturması.'' dedi.

Programa katılan Lise Hansen ise yarışma hakkında şunları söyledi. “Kızım Lotte iki sınıf arkadaşı ile yarışmaya katılıyor.Yolumuz biraz uzundu. Pangea ile ilk defa bu sene tanıştım, sanırım birkaç seneden beri devam eden bir organizasyon. Matematik soruları zor olmasına rağmen kızlarımız çok eğlendi ve matematiği farklı bir şekilde sevmiş oldular. Final programı çok güzeldi. Gelecek yıl da katılmak istiyoruz. Okullardaki diğer öğrencileri de teşvik edeceğiz.” dedi.

Matematik birçok öğrencinin zorlanarak öğrendiği ders olarak bilinse de Pangea Matematik Yarışması bu ön yargıları yıkıyor. 2007 yılında öğrencilere matematiği sevdirmek için ‘Matematik Birleştirir’ sloganıyla ilk kez Almanya'da düzenlenen ‘Pangea Matematik Yarışması’na bu yıl 6 bini Danimarka’dan olmak üzere, Avrupa genelinde 18 farklı ülkeden 350 binin üzerinde öğrenci katıldı.