Kahramanmaraş'a hava yolu ile gelen Haekkerup'u, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller karşıladı. Konuk Bakan daha sonra patriot hava savunma sisteminin bulunduğu Gazi Kışlası'na geçti.
     Bakan Haekkerup burada, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Patriot Sistemleri Alman Harekat Birliği Komutanı Marcus Ellermann tarafından karşılandı. Ellerman'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Haekkerup daha sonra sistemde görevli Danimarka askerleri ile bir araya geldi.
     Bakan Haekkerup, patriotların konuşlandırıldığı alandaki incelemesinin ardından gazetecilerin, ziyarete ilişkin sorusunu yanıtladı.
     ''Danimarkalı olarak burada bulunmaktan son derece gurur duyuyoruz'' diyen Haekkerup, askerlerinin Türk ve Alman askerleriyle iyi bir diyalog içerisinde çalıştıklarını görmekten son derece memnun olduğunu ifade etti.
     Gazi Kışlası'ndaki patriot hava savunma sisteminde 10 Danimarkalı askerin görev yaptığını aktaran Haekkerup, ''Bir kaynaşma içerisinde kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar'' diye konuştu.
     Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, ziyaret sırasında konuk bakana Kahramanmaraş'a özgü oyma sandık hediye etti.