Ankapark'ın yenileme alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptali için açılan davada Danıştay 14. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz reddedildi. Karara, Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi itiraz etmişti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bu itirazı reddettiğini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Gökçek, ya hukuku çiğneyecek ya hukuku dinleyecek." dedi.

Oda binasında basın toplantısı düzenleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankapark'ın hukuki süreciyle ilgili yaşanan yeni gelişmeyi kamuoyuna açıkladı. Ankapark'ın Atatürk Orman Çiftliği'nde yasadışı olarak, hukuk çiğnenerek yapıldığını belirten Candan, açtıkları davada Ankapark'a karşı yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlattı. Ankapark'ın yenileme alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptali için açtıkları davada Danıştay 14. Dairesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini de hatırlatan Candan, "Elbette bu karara Başbakanlık, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itiraz etmişti. Bugün aldığımız müjdeli bir habere göre; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu itirazı reddetti. Tüm kentliler adına sevindik. Ankapark'ın yasadışılığı bir kez daha kanıtlanmıştır." diye konuştu.

Ankapark'ta yürütmeyi durdurma işleminin bu kararla geçerliliğinin tekrar kılınmış olduğunu vurgulayan Candan, "AOÇ talanı ile yapılan Ankapark ya duracak ya da hukuk durduracak. Gökçek, AOÇ'da ya hukuku dinleyecek ya da hukuku dinleyecek." ifadelerini kullandı.

Candan, Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinin her bir adımını önemsediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Karar, AOÇ davasında adalet adına da atılmış önemli bir adımdır. Ankapark inşaatı durdurulmalıdır. Gökçek, inşaata devam ederse hakkında suç duyurusunda bulunacağımız gibi, Anayasa Mahkemesi'nden AİHM'E kadar süreci taşıyacağız."