Vali Şeref Ataklı törende yaptığı konuşmasında dar gelirli vatandaşların kendi geçimlerini rahat şekildetemin edebilecek imkanısağlamak amacı ile bu tür projelerin uygulandığını söyledi. Aksaray’da son yıllarda küçükbaş hayvancılığın önemli bir gelişim gösterdiğini belirten Vali Ataklı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2014 yılında hazırlanan 24 koyunculuk projesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından1 milyon 53 bin TL ödenek aktarıldığını, uygulanan bu tür projelerle de Aksaray’da tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek verildiğini ifade etti. 

Dar gelirli vatandaşların kendi geçimlerini sağlamaları amacıyla koyunculuk projesinin uygulanmaya devam edeceğini belirterek, vatandaşlardan dağıtılan koyun ve koçlara iyi bakıp hayvan sayısını arttırmalarını isteyen Vali Ataklı, uygulanması kararı alınan 24 projeden 19 projenin tamamlandığını, bugüne kadar 62 vatandaşa toplamda 62 koç, 1.240 koyun dağıtımının gerçekleştirildiğini belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun’da yaptığı konuşmada proje kapsamında 1 koç 20 baş koyun olmak üzere 4 kişiye 4 koç 80 koyun dağıtımının yapıldığını söyledi. Zabun, hak sahiplerinin koyun ve koçların bedelini iki yıl ödemesiz sonraki 6 yılda eşit taksitte faizsiz ödeyeceklerini söyledi. 

Hak sahibi vatandaşlar da yaptıkları konuşmalarda memnuniyetlerini belirterek, kendilerine verilen koyunları çoğaltarak kimseye muhtaç olmadan kendi geçimlerini temin edeceklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından hak sahibi vatandaşlara koyun ve koçların dağıtımı yapıldı. Vali Şeref Ataklı törenin ardından Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar’ı Belediye Başkanlığı'nda ziyaret etti. Bayraktar ile bir süre görüşen Vali Ataklı yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.