Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, Gençli ve Spor Şube Müdürü Halil Bozdoğan ve Antrenör Ömer Yıldız, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yaralanan İsmet Doğan’ı ziyaret ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamını ve geçmiş olsun dilekleri ilettiler.

Ziyarete ilişkin görüşlerini dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya: “Büyükşehir Belediyespor kickboks sporcumuz İsmet Doğan, müsabakalara katılmak üzere gittiği İstanbul’da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine maruz kalarak yaralanmıştır. Kendisini Nizip’teki baba evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını ilettik. Sporcumuza acil şifalar dileyerek en kısa sürede kendisini aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kickbokcu İsmet Doğan ise, o gece yaşadıklarını söyle anlattı:

“Arkadaşlarla birlikte önce abdest aldık, namazımızı kıldıktan sonra dışarıya çıkarak Vatan Caddesi üzerindeki diğer gruplarla birleştik. Biz aslında Emniyet Müdürlüğüne gidecektik ancak belediyenin kuşatıldığını öğrenince doğrudan Büyükşehir Belediyesine geçtik. En önde ben duruyordum. Belediyenin önünde barikat kuran askerler bizi gördüklerinde korktular ancak yine de üzerimize doğru rütbeli olduklarını öğrendiğimiz askerler tarafından ateş açıldı. O sırada gruptaki diğer vatandaşlara 'korkmayın, kaçmayın' dediğim sırada iki ayağımdan vuruldum ancak vurulduktan sonra beni bırakmadılar. Yerde kanlar içindeydim. Yaralı olmama rağmen bırakmadılar, sonradan iki bayanın gelmesi üzerine onlara 'yaralıyı alabilirsiniz' dediler. Onlar da beni bulunduğum yerden alarak hastaneye gitmemi sağladılar.”