Darıca Hayvanat Bahçesi’ndeki sıcak ortamlarda yaşayan hayvanlar, havaların ısınması nedeniyle yazlık barınaklara alındı.

Darıca Hayvanat Bahçesi’nde yaz hazırlıkları başladı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ziyaretçi sayısının artması beklenen Darıca Hayvanat Bahçesi’nde sıcak ve tropikal iklimde yaşamaya alışmış olan canlılar açık alanlara alınmaya başladı. Sıcak alanlara alınan canlıların başında lemur, zürafa, deve kuşu, aslan gibi vahşi doğada görmeye alışık olunmuş canlılar geliyor. Darıca Hayvanat Bahçesi eğitim sorumlusu Gökmen Aydın, bu durumun ziyaretçiler için de pozitif anlam taşıdığını ifade etti. Aydın, “Artık ziyaretçilerimiz açık alanlara alınan hayvanlar sayesinde daha güzel vakit geçirecekler. Daha çok zamanları olacak.” diye konuştu.

Hayvanların kapalı tutulduğu alanların kapıları bakıcıları tarafından açıldı. Açılan kapılardan dışarıya yönelen canlıların ilk olarak yemliklere yöneldikleri görüldü. Açık alanlara yönelen hayvanların bu duruma çok sevindiği gözlendi. Sevinen hayvanlar ise adeta dans eder nitelikte hareketler ettiği gözlendi.