Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan doktor Güven Yıldırım’ın hastası tarafından darp edilmesi, hastanede görev yapan doktorlar ve bazı sendika üyeleri tarafından protesto edildi. Güven Yıldırım, “Artık herkes kendin de bu hakkı görüyor. Herhangi bir yaptırım olmayınca da darp eden kişiye bu işler devam edecek.” dedi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Güven Yıldırım, dün bir hastanın saldırısına uğradı. Sabah saatlerinde hastanenin bahçesinde toplanan görevli doktorlar ve sendika üyeleri darp edilen Güven Yıldırım’a destek vererek yaşanan durumu protesto etti.

Basın mensuplarına yaşadıklarını anlatan Yıldırım, “Dün poliklinikte çalışıyordum 11.50 sıralarında bir odadan bir odaya geçerken bir hasta geldi. Güven Yıldırım siz misiniz? dedi ‘evet’ benim dedim. Elinde bir dosya bulunmaktaydı. Bu dosyada 13 yıl önce kendisini ameliyat ettiğimi kronik otik nedeniyle kulak zar ameliyatı yaptığımı söyledi. Kroniğin ne demek olduğunu internetten araştırdığını kronik demenin tedavi edilmemiş olduğunu dolayısıyla tedavisi eksik olduğu için kendisinin psikolojisinin bozulduğunu ve epilepsi hastası olduğunu söyledi. Peki ne istiyorsun? dedim. ‘Malulen emekli olmak istiyorum’ dedi. O zaman ‘burada bu konuyla ilgilenen bir heyet var oradaki arkadaşa gidersen sana yardımcı olur’ dedim. Bana muayene olmak istiyorsan da randevu alıp gelirsin muayene ederim dedim. ‘Direk benim işimi niye halletmiyorsun?’ diye yumruk atarak darp etti. Güvenlik görevlisi arkadaşlar araya girdi ve aldılar bu şahsı. Maalesef yapılan bu şeyler insanlara daha çok teşvik edici oluyor. Artık herkes kendin de bu hakkı görüyor. Herhangi bir yaptırım olmayınca da darp eden kişiye bu işler devam edecek. Onun için inşallah bu durumdan bir sonuç çıkar.” ifadelerini kullandı.

Bir süre hastane önünde bekleyen sendika üyeleri ve doktorlar, basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Dün öğle saatlerinde bir hasta yanıma yaklaştı. Güven Yıldırım siz misiniz? diye sordu. 13 yıl önce kendisini kulağından ameliyat ettiğimi, tedavisinin eksik kaldığını, bu nedenle psikolojisinin bozuk olduğunu, epilepsi hastası olduğunu söyledi. Anlamadığımı, ne istiyorsun diye sorduğumda malulen emekli olmak istediğini söyledi. Bende sağlık kurulu odasına başvurduğunda yardımcı olabileceklerini veya bana muayene olmak istiyorsa randevu alıp geldiğinde bakabileceğimi söylediğimde direkt olarak yumruk atarak şiddet uyguladı. Arkasından da ölüm tehditlerinde bulundu. Kendisi yakalandı. Bizde gerekli yasal işlemleri başlattık.” denildi.

Protestonun ardından sağlık çalışanları ve sendika üyeleri hastane önünden ayrıldı.