Balıkesir’de dün akşam AK Parti’nin "Sevgi Yürüyüşü" isimli seçim çalışması sırasında bozkurt işareti yaptığı için saldırıya uğrayan MHP’li kadın, üstlerinde "AK Lisesiler" yazılı tişört bulunan bazı kişiler tarafından darp edildiğini söyledi. Rabia işareti yapan gruba bozkurt işareti yaptığını belirten 51 yaşındaki Berrin Yıldız, dudağına ve ayağına darbe aldığını aktardı.

İddiaya göre AK Parti tarafından dün saat 22.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi, Teknik Lise Caddesi'nde düzenlenen seçim yürüyüşü sırasında MHP’li bir kadın darp edildi. Yıldız, MHP Balıkesir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında olayı anlattı. İl Başkanı Argun Atıcı’nın odasına kızı Yasemin Yıldız ile birlikte giden Yıldız, dün akşam yine kızıyla parktan evlerine gittikleri sırada bir kalabalık gördüğünü belirterek, “Kalabalık, Rabia işareti yaparak bayraklara küfrediyorlardı. Biz de kızımla birlikte bozkurt işareti yaparak, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ diye bağırdık. O sırada kalabalık üzerimize doğru geldi. Dişime yumruk yedim, ayağıma vurdular. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu olanları gördü ve bir şey söylemedi.” dedi. Bayrak ve afişleri söktükleri yönündeki iddiayı yalanlayan Berrin Yıldız, “Kesinlikle böyle bir şey olmadı. Zaten o kadar yüksekte ki bayrakları ben bu hasta halimle nasıl sökebilirim? Buna imkan yok. Belediye başkanından bir özür beklerdim.” diye konuştu.

Olay yaşandığı sırada annesinin yanında bulunan Yasemin Yıldız ise, “Ne mutlu Türküm diyene lafını duyar duymaz öndeki grup üzerimize doğru geldi. Ben polislerin yanında olduğum için bana vuramadılar. Anneme doğru yönelip bayrak sopalarıyla vurdular. Bazıları uçarak yumruk vurdu. Araya komşular girip annemi grubun elinden kurtardı. Vuranların üzerinde, ‘AK Liseliler’ yazılı tişörtler bulunuyordu.” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Atıcı, olay sebebiyle üzgün olduklarını belirterek, “Sevgi Yürüyüşü adı altında, esasında sevgisizlik yürüyüşünü burada görüyoruz. Kuvayi Milliye şehri olan Balıkesirimiz'de bu tür davranış ve hareketlerin artık hoş olmadığını hepimiz görmekteyiz. Bu tutarsızlık, AKP’nin artık son dönemlerini yaşadığını ve muktedir olmadığını görmekteyiz. Bu saldırı bir bayana yapılmıştır ve bizleri rahatsız etmiştir, çünkü ne İslam dininde ne de örf ve âdetlerimizde bayana el kaldırılmaz. Biliyoruz ki cennet, annelerin ayakları altındadır. Bu kadar hassas bir konuda AKP’nin, bu 'Sevgi Yürüyüşü' adı altında sevgisizliği ifade eden bir davranışının altyapısının olduğunu biliyoruz, çünkü bir şeyi kaybetmenin sıkıntısını yaşıyorlar.” diye konuştu. İslam dinine inanmış insanlara bu davranışın hiç yakışmadığına dikkat çekerek, “Çünkü inancı öne koyan bu tür partilerin davranış şekillerinin tutarsız olduğunu görüyoruz. Biz hukuki yollardan haklarımızı takip edeceğiz. Yakalanan kişinin adli soruşturması yapılıyor. AKP yetkililerinden bir özür beklerdik. Özellikle emniyet müdürümüzün hassas davranması bizi sevindirdi.” dedi.