Kütahya'da, bir öğrenciye darp ve hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan okul müdürüne 4 bin 740 lira para cezası verildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen, öğrenciye darp ve hakaret davası olayının Kütahya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmasında tutuksuz sanık okul müdürü İ.S.Ö. hazır bulundu. Kütahya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, görgü tanığı okul arkadaşlarının ifadeleriyle şimdi 8'inci sınıf öğrencisi olan M.Ç.'ye hakaret ettiği ve darbettiği gerekçesiyle İ.S.Ö.'ye 4 bin 740 lira para cezası verdi.

Okullarda öğrencilerin yaşadığı darp ve hakaret olaylarının pek azının yargıya taşındığını savunan M.Ç.'nin annesi E.Ç., “Verilen ceza bir anne olarak beni tatmin etmedi. Çünkü benim çocuğum, olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bu travmayı üzerinden atamadı. Yaşadıklarımı bir anne olarak ancak ben ve benim gibi evladı üzerine titreyen anneler bilir.” dedi.

Hukuki süreçte 'okulun kamera kayıtlarının silinmesi, okul arkadaşlarının yalan ifadeye zorlanması ve bunlarda yetmezmiş gibi okul müdürünün terfi ettirilmesi' gibi skandal sayılacak gelişmeler yaşadıklarını iddia eden öğrenci velisi E.Ç, şunları kaydetti: "Oğlum M.Ç sınıfında başarılı bir öğrencidir. Yaşadığı olay sonrası gece sayıklamaları ve sabah kalkarken ağlamaları oldu. Çocuğumu servisten indirerek hiç sorup soruşturmadan hakaret eden ve darp eden okul müdürü İ.S.Ö. benim çocuğumun kademe sorumluluğu olan bir idarecisi değildir. Nasıl böyle bir şey yapabilir? Bu nasıl bir eğitimci? M.Ç. öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok seviyor. Onur belgesi, Takdir belgeleri almış oğlum bu olayı halen hazmedebilmiş değildir. Yaşadığı bu olaylardan dolayı psikolojik olarak etkilenmiş 1'inci ve 2'ici TEOG sınavlarından istediği başarıyı elde edememiştir.”

Öğrenci velisi E.Ç., sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanlar artık şunu bilsinler ki 'eti senin, kemiği benim' devri bitmiştir. İnsan onuruna yakışmayan hiçbir davranışı hoş görmemiz veya görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Sorumlular her kim olursa olsun adalete hesap vermek zorunda. Çağın gereklerine göre eğitim almak herkesin anayasal hakkıdır. İnsan onurunu incitmemek çok önemli."