İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir oto kiralama dükkanının önünde bulunan otomobil, kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Arabanın benzin dökülerek yakılması, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Vaka, Girne Caddesi'nde saat 04.30 sıralarında, Ece Küçük'ün (30) işyerinin önünde meydana geldi. Park halinde bulunan otomobil, kimliği belirsiz şahıslar tarafından benzin dökülerek ateşe verildi. Zanlılar olay yerinden kaçtı. Alev alan arabaya önce çevredeki vatandaşlar müdahale etti, daha sonra gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

KUNDAKLAMA KAMERALARA YANSIDI

İşyeri güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde bir motosiklette bulunan iki şahıs, Küçük’ün dükkanının önünde park halinde bulunan arabasının karşı yolunda duruyor. Motosikletten inen ve yüzünde kask bulunan bir şahıs, bir süre çevreyi kontrol ettikten sonra arabaya benzin dökmeye başlıyor. Ateşe vermesinin ardından, yolun karşısında bekleyen motosiklete binerek kaçıyor.

Oto kiralama işiyle uğraşan, evli ve iki çocuk annesi Küçük, “Aracımız yandı. Sabaha karşı haber aldık. İki kişi motorla yanaşıp yanıcı madde dökmüşler. Ateşe verip motora binip kaçıp gidiyorlar. Kim tarafından yapıldığını bilmiyoruz ama tehdit ediliyorduk. Daha önce davalık olduğumuz kişiler tarafından tehdit ediliyorduk ama onlarla bir ilgisi var mıdır yok mudur, bir şey söyleyemem. Polis ekiplerinin incelemesi sürüyor. Araç kullanılamaz halde.” dedi.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Can güvenlikleri olmadığını söyleyen Ece Küçük, “Önce canımıza, sonra malımıza kastedildi. Bundan sonra belki bizim ölümümüz olabilir. Çoluğumuz çocuğumuz var. Ölümü bile bekler haldeyiz şu an. Beklemekten başka bir şey yapamıyoruz ama can güvenliğimiz kesinlikle yok.” diye konuştu.

Küçük, 2014 Aralık ayında, komşu dükkanı işleten CHP’li bir belediye meclisi üyesiyle otopark tartışması yaşamış, işyeri basılarak darp edilmesinin görüntüleri medyada yer almıştı.