Darülaceze çalışanı bir grup, son beş yıldır yöneticileri tarafından hakaret ve psikolojik baskı yapılarak mobbinge maruz kaldıklarını iddia ederek eylem yaptı. Kurum önünde basın açıklaması yapan grup, 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde slogan attı

Darülaceze'de yöneticilerin mobbing uyguladığını iddia eden Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Darülaceze önünde eylem yaptı. Basın açıklaması yapan gruba CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de destek verdi. Açıklamayı okyan SES İşyeri Temsilcisi Sevim Özgenç son beş yıldır baskı altında olduklarını belirterek, ''Biz Darülaceze çalışanları olarak son beş yıldır büyük baskılara karşı karşıyayız. Mevcut yöneticiler tarafından sürekli olarak hakaret, aşağılama, psikolojik baskı altında tutulmaktayız. Yer değişikliğiyle yada iş vermeme şeklinde keyfi uygulamalarla işimize son verilmeye, işimizden istifa edilemeye, tayin gitmeye zorlanmaktayız." şeklinde konuştu.

Bir çalışanın intihar teşebbüsüne giriştiğini iddia eden Özgenç, "Zaten ağır iş koşulları nedeniyle psikolojik olarak iyi durumda olmayan biz çalışanlar en son Ali Bakca arkadaşımızın yaşadığı örnekte de görüldüğü gibi intihar edecek noktaya kadar gelmiş bulunmaktayız. Bu uygulamalar son verilmediği takdirde yeni intihar vakıalarının yaşanması kaçınılmazdır. Yöneticilerin bu keyfi ve baskıcı uygulamalarına son verilmesi için yetkililerin gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz. Kamuoyunu yaşadığımız baskıcı uygulamalar karşısında bizimle olmasını istiyoruz. Şuan arkadaşlarımız içeride baskıyla dışarı çıkarılmıyorlar. Dairelerin içerisinde tutulmaktalar. Hepsine tehditle ‘işinize son veririz’ diye baskı yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.