Anneler Günü'nde Darülacezeli anneler de unutulmadı. Taksim'de bir otelde düzenlenen Anneler Günü özel kahvaltısında bir araya gelen Darülacezeli anneler, duygu dolu anlar yaşadı. Programda kadınlardan Ayşe Ceyhan, gözleri yaşlı bir şekilde gençlere, "Gidenin geri gelmesi mümkün olmuyor. Elinde olan her iyi şeyin değerini bilsinler. Gördüğüm kadarıyla ana babaların değeri bilinmiyor. Ellerindeki bir cep telefonu, bir Facebook ile dünyaları dolmuş oluyor. Ne olur bizleri unutmasınlar." hatırlatmasında bulundu.

Anneler Günü'nde Darülacezeli anneler, Darülaceze ve Reis Gıda'nın ortaklaşa düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Darülacezeli babaların da katıldığı organizasyonda kahvaltı sonrası katılımcılar, Anneler Günü pastası kesti ve anne ve babalara hediyeler taktim etti. Böyle bir günde hatırlanmaktan dolayı çok mutlu ve sevinçli olduğunu ifade eden Anne Fisun Kaslak, "Anne kıymetini çok iyi bilsinler. Anne bulunmaz bir nimet ve varlık. Ben de bilemedim Allah affetsin. Anne gibi yar hiç kimse olmuyor. Gençlikte değerlerini bilemiyoruz. Bugünlerde kıymetini anlıyoruz." dedi

Darülaceze Başkanı Aylin Çiftçi, merkezlerinde bulunan yaklaşık olarak 550 kişiden 250'sinin anne olduğunu bulunduğunu ifade ederek, "Bu bizim buluşmamız, büyüklerimize ve annelerimize saygımızı, sevgimizi ifade etmemiz için çok güzel bir gün. Bugünde bize Reis Gıda özel bir kahvaltı ile ikramda bulundu. Bizim tesisimizde anneler ziyarete gelen yok şu an için ama böyle organizasyonlarla ailelerimizi hatırlıyoruz. Mümkünse bugün, hepimiz annelerimizi uzaktaysak bile hissederek analım." açıklamasında bulundu.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, "Biz Darülaceze ile birlikte yaşlılarımızı hatırlayarak, onlarla birlikte olabilmek ve onların anılarını dinleyebilmek için sosyal sorumluluk projeleri içerisinde bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bugün de Anneler Günü'nde birlikte olduk. Onlar bizleri 9 ay karınlarında taşıdılar. Yıllarca kucaklarında taşıdılar. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum." şeklinde konuştu.