2014-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu 900 numaralı koşul ile ilgili olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun yürütmeyi durdurma kararının uygulanması amacıyla 24 Haziran 2015 tarihli ÖSYM duyurusu doğrultusunda yapılan yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları bugün (14 Temmuz) saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Yerleştirme sonuçları sadece bu yerleştirme için tercih hakkı bulunan adaylar için açıldı.

ÖSYM Başkanlığının verdiği bilgiye göre;
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararının bir yürütmeyi durdurma kararı olması dolayısıyla ileri bir tarihte verilecek aksi/farklı yöndeki bir karara göre işlem yapılması halinde bu yerleştirme sonuçları, adaylar açısından bir kazanılmış hak kabul edilmeyecek. Böyle bir durumda ilk yerleştirme sonucu bir yükseköğretim programına yerleştirmesi yapılan ve bu programda eğitim-öğretimine devam eden adayların hakları saklı tutulacak.
Bu yerleştirmede yerleşen adayların yerleştirme sonucunu kabul ettiklerine dair yazılı beyanlarını, 31 Temmuz 2015 tarihine kadar ekteki dilekçe örneği ile ÖSYM’ye bildirmeleri zorunlu olacak.
Bu tarihten sonra ÖSYM’ye ulaşan dilekçeler işleme alınmayacak ve bu adayların yerleştirme sonucunu istemedikleri kabul edilerek diğer işlemlere devam edilecek. Belirtilen tarihe kadar yazılı beyanlarını ÖSYM’ye ulaştırmayan adaylar, 2014-DGS Tercih–3 yerleştirme sonucundan yararlanamayacaklar. 2014-DGS Tercih–3 yerleştirme sonucu ilk yerleştiği program bilgisi değişmeyen adayların dilekçe göndermelerinin gerekmediği kaydedildi.

5 Ağustos 2015 itibarıyla yerleştirme sonucunu kabul eden adaylara ilişkin bilgiler, ilgili yükseköğretim kurumlarına ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.
Yerleşen adayların 10-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında (en geç 14 Ağustos 2015 günü mesai saati bitimine kadar) yerleştirildikleri programa kayıt yaptırmaları zorunlu. Bu tarihten sonra kayıt işlemi yapılmayacak.
İlk yerleştirmede yerleştirilmiş adaylardan bu yerleştirmede başka bir programa yerleşenler, istedikleri takdirde ilk yerleştirildikleri programda eğitim-öğretimlerine devam edebilecekler.
Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.
Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.