Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya Adana’da vatandaşlar davul zurna eşliğinde para yatırdı. Kimi 'Allah var, gam yok' derken kimi ise "Milletin alın teriyle kurulmuş bankaya sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bankanın Turgut Özal Şubesi önüne gelen vatandaşlar, burada ‘Helal para yatırmaya geldik’, ‘Helal para dokunur size’, ‘Kutular, kasalar yetmedi sıra bankalara mı geldi’ pankartları açtı. Davul zurna eşliğinde para sayan bazı vatandaşlar, ceplerindeki son kuruşa kadar bankaya yatırdı. Sermaye yapısı açısından Türkiye’deki en güçlü 3 bankadan biri olan Bank Asya’nın devlet eliyle çökertilmek istenmesine para yatırdıktan sonra selfie çekerek tepki gösterenler de oldu.

Bank Asya’ya para yatıran vatandaşlar şunları söyledi: "Bank Asya’ya yapılan bunca hukuksuzluğa inat bankamıza destek vermeye geldik. Kimseyle kavga dövüş etmek niyetinde değiliz, kimseyle husumet çıkarmak istemiyoruz ama demokratik yollardan haklarımızı koruyarak bankaya elimizde avucumuzda ne varsa getirdik yatırdık. İnşallah bundan sonra da yatırmaya devam edeceğiz. Bu banka milletin öz malıdır. Milletin alın teriyle kurulmuş ve milletine hizmet eden bir yapıdır. Sonuna kadar bu bankaya destek vermeye devam edeceğiz. Her şeyimizi satıp savacağız, geleceğiz bankamıza yatıracağız. Ve bizi kenetledikleri için onlara çok teşekkür ediyoruz. Bugün de yarın da öbür gün de çoğalarak burada olacağız. Tüm Türk milletinin de sağcısıyla solcusuyla her türlü düşünceden insanların milletin malı olan bankaya destek vermesini bekliyoruz."