Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan son günlerde yaşanan terör saldırılarına tepki gösterip, “ ‘Analar ağlamasın’ diyerek davulla zurnayla başlayan Habur tiyatrosunu gerçekleştirenlerin elleri bu kanın içindedir.” dedi.

MHP İl Başkanı Kapdan yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlerin hemen sonrasında ülkemizde başlayan terör eylemleri hemen her gün yüreğimizi sızlatan acı haberlerle gündemi işgal eder hale gelmiş, bu süreçte kısa süreli koalisyon arayışlarıyla AKP, tek başına iktidarın kapısını tekrar açacak anahtar için 3 aylık 'Mut’a nikahı gayretine düşerek aslında görüşmeleri başlamadan bitirmiştir. Aynı süreçte Sayın Cumhurbaşkanı ülkenin önünü açacak tavsiye ve telkinler yerine hukuku eğip bükmeyi, muhalefeti hakaret sağanağına tutmayı, adres tarif etmeyi kendine görev edinmiş, başbakanlığı döneminde önünü açtıklarını söylediği bütün yol ve formülleri inkâr etmiştir.”

'EN BÜYÜK SORUMLU, DOLMABAHÇE’DEKİ 10 MADDELİK PKK TALEPLERİNİ NOT ALMAKTA SAKINCA GÖRMEYEN ÇARPIK ZİHNİYET'

‘Analar ağlamasın’ diyerek davulla zurnayla başlayan Habur tiyatrosunu gerçekleştirenlerin elleri bu kanın içindedir.' diyen Kapdan, “Çözüm sürecini ülkemiz için yeni bir umut olarak sahneye koyanların iyi niyetine inanarak terör destekçisi partilere oy veren ve bu umudu büyütmek isteyen seçmenlerin günahı bu habislerin omzundadır. MHP’nin 4 şartına içerleyen, ama Dolmabahçe’deki 10 maddelik PKK taleplerini not almakta sakınca görmeyen çarpık zihniyet, ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin en büyük sorumlusu ve destekçisi durumundadır.” ifadelerini kullandı.

“Askerimizi kışlaya, polisimizi karakola hapseden ve terör örgütüne her türlü lojistik ve mühimmat için serbest alan açan AKP, bugün şehitliği yücelterek elindeki kanla kına yakamaz.” şeklinde açıklamasını sürdüren Kapdan, “Bu kanlı ellerin sahipleriyle koalisyon ortaklığımızı gönülden destekleyen insanlarımız, sadece bugüne ve bu günün olaylarına bakarak kendilerince bir çıkış noktası tespit etmiş olabilirler, ama anlaşılması gereken 12 yıllık AKP iktidarının meydana getirdiği tahribatı bilinçli ve sistemli olarak gerçekleştirdiğidir. Bu 12 yıl boyunca uyarılarımızın hiç birini ciddiye almayan hükümet yetkilileri kimi zaman oy kaygısıyla, kimi zaman aymazlıkla, çoğu kez de cahillikle yılanlarla, çıyanlarla işbirliği yapmış, yalanlarla bu eylemlerini örtbas etmek istemiş, ama mızrak çuvala sığmamıştır.” dedi.

'ŞEHİT KANINI İSTİSMAR ETMEYE KALKAN İKİYÜZLÜ SİYASETÇİLERE DE BİN KERE LANET OLSUN'

“Ülkemizin içinde bulunduğu bugünkü şartlar her türlü kaygımızın üzerindedir.” ifadeleri ile açıklamasına son veren MHP İl Başkanı Kapdan, “Derdimiz oy değildir. Derdimiz seçmenimizi manipüle etmek değildir. Derdimiz altın tepside sunulan anlaşmalı Başkanlık, AKP’yi bloke etmek için terör destekçileriyle yan yana gelmek değildir. 7 Haziran’dan bu yana geçen sürede sayıları 60’ı aşan şehitlerimizin aziz ruhları şâd olsun. Kirli amaçları için onlara silah uzatan, mayın döşeyen, bomba atan bütün terör örgütlerine, destekçilerine, yardakçılarına, onların kanını istismar etmeye kalkan ikiyüzlü siyasetçilere de bin kere lanet olsun. 'Çözüm süreci başladı, anaların gözyaşı dindi. Onlar konuşur, Ak Parti yapar' diyerek astıkları afişler sökülmeden dökülen gözyaşlarını sahtekârlıkla silmeye kalkanları da Cenab-ı Allah bu dünyada da öteki dünyada da kahr-u perişan eylesin.” ifadelerini kullandı.