Yozgat’ta Ramazan’ın geleneksel unsurlarından biri olan davulcuların, vatandaşları sahura davul ve zurna çalarak uyandırması ilginç görüntülere sahne oluyor. Bir grup davulcu, sahurda vatandaşları oyun havası ve mehter marşı çalarak uyandırıyor.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde sahura davul ve zurnacının çaldığı birbirinden hareketli eserler ile uyanan ilçe halkı çoğu zaman da müziğe eşlik etmek için evinden aşağı inerek halay çekiyor.

İlçede 13 yıldır vatandaşları davul ile sahura uyandıran Osman Tuncer, Ramazan davulu geleneği canlı tutmak için vatandaşları sahura davul çalarak uyandırdıklarını söyledi. Ramazan davulu geleneğini farklı bir hava katmak istediklerini belirten Tuncer, "İlçemizde yıllardır devam eden geleneği canlı tutmaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Şenlik havasında vatandaşı sahura davet kaldırmaya çalışıyoruz. Sahura kalkan vatandaşlarında halay çekip, oyun havasıyla oynaması mahallede farklı bir hava oluşturuyor. Mahalle sakinleri ve çok sayıda esnaf şenliğe dönüşen bu geleneğe alkış çalarak destek veriyor." dedi.

Arkadaş grubu ile vatandaşları mehter marşı ve oyun havaları çalarak uyandıklarını söyleyen Tuncer, "4 arkadaşımızla ilçede her gece 1,5 saat boyunca oyun havaları ve marş çalarak vatandaşları uyandırıyoruz. Şenlik havasında geçen sahur kaldırmalarında vatandaşlardan oyun ve uzun hava istekleri de alıyoruz. Bu geleneği bundan sonraki yıllarda da süreceğiz." ifadelerini kullandı.