Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı'nı (DOKAP) açıklayacak. Davutoğlu, AK Parti Ordu İl Kongresi İle Giresun İl Kongresi'ne katılacak. (10.00-11.00-14.00-Ordu-Giresun)

POLİTİKA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zonguldak’ta AK Parti İl Kongresi’ne katılacak. (11.00-Zonguldak)

-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Birliği Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Kurulması ile ilgili basın toplantısına katılacak. Gaziantepspor-Fenerbahçe maçını izleyecek. (10.00-19.00-Gaziantep)

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Muş’ta, AK Parti İl Kongresi'ne katılacak. (11.30-Muş)

-Yeniden Aydınlanma Hareketi’nin Kadıköy’de düzenleyeceği ‘Seçime Doğru Demokrasi Güçleri Ne Yapmalı?’ konulu panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, HDP Milletvekili Hasip Kaplan, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş birer konuşma yapacak. (18.30- İstanbul)

-24. Dönem karnesi: AK Partili 12 vekil 4 yıl boyunca hiç söz almadı
TBMM’in 24. Dönem tutanaklarına göre Meclis’in en ‘tembel’ vekilleri iktidar partisine üye. Buna göre AK Partili 12 vekil yaklaşık dört yıl boyunca Genel Kurul’da tek bir kelime etmemiş. Meclis Başkanlığı’na sunulan 65 bin 398 sözlü ya da yazılı soru önergesinin sadece 94’ü AK Partili vekillere ait. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından sonra ise AK Partili vekiller (ikisi hariç) tek bir soru önergesi sunmamış. Tutanaklara göre kadın vekillerin daha az söz aldığı Genel Kurul’da AK Partili vekillerin konuşma ortalaması 20 iken bu rakam muhalefet partilerinde 120’ye çıkıyor. Soruşturma ya da araştırma önergelerinde de iktidar partisi vekillerin karnesi rakiplerine kıyasla çok gerilerde.

EKONOMİ

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO’nun Altıparmak Hizmet Binası’nın resmi açılışını gerçekleştirecek. (17.00-Bursa)

GÜNCEL

-Öğretmenler okullardaki nöbet uygulamasına tepki amacıyla Fomara’da eylem yapacak. (14.00-Bursa)

-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK), 48. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kocaeli'nin İzmit ilçesinde miting düzenleyecek. (Kocaeli)

-Tarsus'ta yakılarak öldürülen üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan Mersin'de toprağa verilecek. (12.00-Mersin)

KÜLTÜR-SANAT

-Berlin Film Festivali, altın ve gümüş ayı ödüllerinin verilmesiyle son bulacak. (Berlin)

-Şarkıcılar Kayahan ve Nilüfer, Beşiktaş Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle Barbaros Meydanı’nda düzenleyeceği etkinlikte aynı sahneye çıkacak. (20.00- İstanbul)

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ‘Üsküdar 1. Kitap Fuarı’nın açılışına katılacak. (11.00-İstanbul)

SPOR

-Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir-Karabükspor, Akhisar Belediyespor-Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor-Fenerbahçe maçları oynanacak.
(13.30-Karabük/16.00-Manisa/19.00-Gaziantep)

-Bursaspor, Beşiktaş maçı için İstanbul'a gelecek

-Takımların pazar günü oynayacağı maçlara yönelik çalışmaları takip ediliyor.