Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara Altındağ ilçe mitinginde, partisinin demokrasi ve özgürlüklerin partisi olduğunu savundu.

Başbakan Davutoğlu konuşmasında ilçe sakinlerine Altındağ hakkında şu bilgileri verdi: “Altındağ Ulucanlar cezaevi ile anılırdı, Çinçin gibi bir beldenin asayiş problemleriyle anılırdı. Ama şimdi, Hamamönü’nü öyle restore ettik ki, Altındağ tarihi kimliğine kavuştu. Ulucanlar Cezaevi Türkiye’de demokrasinin bir anlamda mahkum edildiği tek parti zihniyetinin insanları idam sehpasına götürdüğü o sebeple de Ulucanlar diye anılan hapishaneyi müzeye çevirdik. Altındağlılar, bir daha tek parti zulmü gibi bir zulmü bu memlekete gelmesine izin verir misiniz? 12 Eylül benzeri yönetimlerle özgürlüklerin kısıtlanmasına izin verir misiniz? Ak Parti demokrasinin, özgürlüklerin partisidir.”

MHP, CHP, HDP EL ELE VERMİŞLER, BİRBİRLERİNE HİÇBİR ŞEY SÖYLEMİYORLAR

Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bu kadar büyük demokrasi kazanımlarından sonra tekrar Türkiye’yi 90’lı yıllara götürmek istiyorlar. Tekrar krizlere, koalisyonlara, kaosa götürmek istiyorlar. 3 parti bir araya gelmiş, arkasında da paralel çete, arkasında Kandil, arkasında DHKP-C, arkalarında uluslararası lobiler. Bunlara izin verir misiniz? MHP, CHP, HDP el ele vermişler, birbirlerine hiçbir şey söylemiyorlar. Hepsi AK Parti’ye saldırıyorlar. Onları da paralel çete, Kandil ve DHKP-C destekliyor.”

SİTELER’E METRO GELECEK

Vatandaşın ‘metro’ isteğine cevap veren Davutoğlu, şöyle konuştu: “Metro mu istiyorsunuz? Büyükşehir Belediye Başkanı’mızla konuşacağım. Ankara’da metro olur da Siteler’e gelmeden o metro biter mi? Bir, inşallah metro gelecek. Teleferik de gelecek. Siteler’de showroom yapıyoruz. Siteler’de ar-ge merkezleri kuracağız. Ankara’nın ekonomik kalbi olan Siteler’i en çağdaş imkanlara kavuşturacağız. Burası ekonomimizin atardamarı. Siteler’i ekonomik merkez olarak yeniden tanzim edeceğiz. Aynı şekilde Çinçin’den de bahsettim. 13 noktada kentsel dönüşüm yaptık. 40 bin gecekondu yıkıldı. Hiçbir vatandaşımız en ufak bir sıkıntı çekmedi. 30 yıllık tapu problemlerini çözdük. Bu kentsel dönüşüm projeleri içinde eskiden asayişle anılan Çinçin’de şimdi kültür merkezleri var.”