Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecinin ne pahasına olursa olsun başarıya ulaşacağını söyledi. Davutoğlu, “Gençlerimizi toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerimizin acısını, Diyarbakır annelerinin acısını Cumartesi annelerinin acısını ebediyyen toprağa gömelim.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu’nda partisi tarafından düzenlenen ‘Biz Birlikte Türkiye’yiz Bahar Şöleni’ne katıldı. Partililere hitap eden Davutoğlu, Nevruz’un birliği ve dirliği ifade ettiğini belirttiği konuşmasında, “Türkiye’de milli iradeye sahip çıkan, Türk’üyle, Kürt’üyle, Sünnisiyle, Alevisiyle her bir rengi ile bir arada olan aziz milletimizindir. Biz bu dirliği korumaya kararlıyız. Bu dirliği korurken geçmişte yaşanan acılar üzerinden yeni öfkeler üretmeye karşıyız.” ifadelerini kullandı.

Nevruz’un yeni bir başlangıç olduğunu belirten Davutoğlu, 3 önemli prensibin inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birlik, dirlik ve kardeşlik. Bu memlekete birlik, dirlik ve kardeşlik mesajı ile yeni baharı karşılama lütfunda bulunan Rabbimize hamdü senalar olsun! Bizim davamız 77 milyonu bir ve beraber kılma davasıdır. Onun için Nevruz’u İstanbul’da kutlarken Türkiye’nin her bir köşesine İstanbul’dan selam ederken ‘bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız’ diyoruz. Dirlik davasıdır bizim davamız ve Nevruz bize dirliği ifade eder. Bir su tahayyül edin, suyun toprakla buluşmasının getirdiği bereketi tahayyül edin. O bereketle ayağa kalkan tabiatın bir millete beraberlik birlik dışında huzur ve refah vermesini tahayyül edin. İşte bizim yolumuz dirlik yoludur. Çevremizdeki ülkelerde büyük sıkıntılar içinde kardeş kavgası yaşanırken Türkiye’de eğer birlik ve dirlik varsa bunda en büyük katkı son 12 yıl içinde bütün zorluklar, kumpaslar ve oyunlara rağmen birliğimizi ve dirliğimizi korumak için Türkiye’de milli iradeye sahip çıkan, Türk’üyle, Kürt’üyle, Sünnisiyle, Alevisiyle her bir rengi ile bir arada olan aziz milletimizindir. Biz bu dirliği korumaya kararlıyız. Bu dirliği korurken geçmişte yaşanan acılar üzerinden yeni öfkeler üretmeye karşıyız. Aksine birliğimizi ve dirliğimiz ancak ve ancak gönül gönüle konuşarak elde edeceğimizi biliyoruz.”

“Eski türküleri bir kenara bırakalım.” diyen Davutoğlu, “Artık kardeşlik türküleri söyleyelim. Öfkeyi bir kenara bırakalım, sadece muhabbet diliyle konuşalım. Nefreti, şiddeti, silahı ebediyyen toprağa gömelim. Gençlerimizi toprağa gömmektense silahları toprağa gömelim. Şehit annelerimizin acısını, Diyarbakır annelerinin acısını Cumartesi annelerinin acısını ebediyyen toprağa gömelim. Bir daha kalkmamak üzere toprağa gömelim. Bizim sadık yârimiz kara toprağın adına bakalım ve ‘bu dünya fani baki olan sadece birlik, sadece dirlik, sadece kardeşlik’ diyelim.” şeklinde konuştu.