Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı gazi astsubay Yüksel Teke, "Ahmet Davutoğlu, başbakan atandığından beri daha hiçbir şehit ailesi, gazi ailesi ile görüşmedi. Biz bu kadar kötü insanlar mıyız?" dedi.

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı gazi astsubay Yüksel Teke, Anneler Günü münasebetiyle 1992 yılında Elazığ'da teröristlerin karakolu basması sonucu şehit olan Jandarma Er Uğur Hiçyılmaz'ın annesi Hatice Hiçyılmaz'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan şehit annesi Hiçyılmaz, "Allah'ın her günü Anneler Günü olması gerekiyor. Çocuklarımın yanımda olmasını isterdim ama olmuyor. Biz devletimizin bizi hatırlamasını istiyoruz. Belediyemizden bile yıllardır hiçbir şey görmedik. Benim oğlum vefat etti ama bir başsağlığı bile dilemedi." dedi.

Hiçyılmaz, şöyle devam etti: " Askerden başka bizim halimizi soran hiç kimse yok. Şehit aileleri olarak Cumhurbaşkanımızdan, belediye başkanımızdan, milletvekillerimizden hiçbir şey görmüyoruz. Kaderimizle baş başa bırakıldık. Allah razı olsun Anneler Günü'nde, bayramlarda, özel günlerimizde sadece askerler hatırlıyor bizi. Seçim zamanlarında gelip sadece oy istiyorlar. Başka hiçbir şey yok. Maddi olarak hiçbir talebimiz yok, manevi değer bekliyorum ben. En azından bir gelsinler, telefon açsınlar halimizi sorsunlar."

Başkan Yüksel Teke ise "Ahmet Davutoğlu, başbakan atandığından beri daha hiçbir şehit ailesi, gazi ailesi ile görüşmedi. Biz bu kadar kötü insanlar mıyız? Sırf çözüm süreci zarar görmesin diye. Bizler TSK'nın şehit ailelerine göstermiş olduğu ilgiyi alakayı devletin her kademesinden görmek istiyoruz. Çankırı Valiliği ve TSK ilgi alaka gösteriyor. Ama biz aynı ilgiyi yerel yönetimlerden de bekliyoruz. Bizler sözde değil özde ilgi alaka bekliyoruz. Belediye her zaman için bizleri dışladı, unuttu." şeklinde konuştu.