AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz buradayken, nefes alırken, ayakta dururken bu milleti bölmeye, bu ülkeyi küçültmeye kimsenin gücü yetmeyecek." dedi.

Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar 5. olağan kongresinde konuştu. "Allah, bu devlete ve millete zeval vermesin, al bayrağı ve ezan-ı Muhammedi'yi bu semalardan hiç eksik etmesin." diyen Davutoğlu, "Eğer buna karşı tuzak kuranlar olursa ki var, onlara karşı istiklal orduları ne kadar kararlı durmuşsa, ne kadar büyük bir gayret göstermişse, AK Parti ve onun neferleri aynı kararlılığı gösterecektir. Biz buradayken, nefes alırken, ayakta dururken bu milleti bölmeye, bu ülkeyi küçültmeye kimsenin gücü yetmeyecek. İstiklal ordularının beşiği olmuş Afyonlular, bu davaya sahip çıkmak en çok size düşer, en çok sizden bekliyoruz. En çok bizim kadrolarımızdan, 'yeniden cihan devleti olmaya hazırız' sesini yükseltmeyi bekliyoruz. 'Cihan devleti' deyince, birileri rahatsız olmuşlar. Kastettiğimiz şey açıktır; başı dik bir milletin, küresel güç olması idealidir. Biz, küresel bir güç olmaya, cihan devleti olmaya yürüyoruz." şeklinde konuştu.

"Rüzgar ne yandan eserse essin, biz surda bir kez gedik açtık. Allah'ın izniyle bu gedikten fethe doğru yürüyoruz." diyen Davutoğlu, konuşmasını şu cümlelerle tamamlamak istedi: "Bu rüzgar dolayısıyla Denizli'ye helikopterle gitmemiz mümkün olmayacak. Onun için kara yoluyla gideceğiz. O bakımdan sizden şimdilik izin istiyoruz."

Salonda bulunanların "Selçuklu torunu Türkiye'nin gururu" diye slogan atması üzerine Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu ülkede herkes Selçuklu torunudur, Osmanlı evladıdır, Cumhuriyet çocuğudur. Selçuklu torunu, Osmanlı evladı, Cumhuriyet çocuğu... Bunları birbirinden kimse ayıramayacak. Selçuklu'nun mirasını koruyacağız, Osmanlı'nın adalet idealini dünyaya yayacağız ve Cumhuriyetimizi, aziz Cumhuriyetimizi, Afyon'dan doğan Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırıp yücelteceğiz. İşte bizim yolumuz budur. Bizim olduğumuz yerde kimse bize cumhuriyetçilik dersi veremez. Bizim olduğumuz yerde kimse Osmanlı'ya, Osmanlıca'ya hakaret edemez. Bizim olduğumuz yerde herkes çift kartal başlıklı Selçuklu'ya selam durur. İşte, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir hattında baktığınızda Selçuklu payitahtı Konya, Osmanlı payitahtı İstanbul, Cumhuriyetin payitahtı başkenti Ankara arasında bir orta nokta bulun. O orta nokta Afyon'dur. Hepsinin ortasında, hepsinin kalbinde, hepsinin yüreğinde." Konuşmasından sonra Duvutoğlu, bakanlar ve parti yöneticileri ile birlikte salonda bulunanları selamladı.

Bu arada, Davutoğlu'nun konuşması sırasında, "Enişte sen bizim her şeyimizsin", "Afyon seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar atıldı. Öte yandan kongrede, sanatçı Başkal tarafından Davutoğlu için hazırlanan 'Merhaba' isimli şarkı da seslendirildi.