Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu günlerin imtihan günleri olduğunu belirterek en büyük imtihanın da çözüm süreci olduğunu söyledi. Çözüm sürecinde 2 hafta önce ilan edilen silahları terk etme çağrısıyla ileri bir aşamaya geldiklerini belirten Davutoğlu, "Çözüm süreci annelerin malıdır. Çünkü çözüm sürecinden önce 30 yıl şehit annelerinin yüreğine düşen acıyı biz biliriz. Annelerimize sesleniyorum. Çözüm sürecine sahip çıkınız." dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye Başbakan Ahmet Davuoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe belediye başkanları, davetliler ve parti üyeleri katıldı.

Bütün Türkiye’deki erkeklere seslenen Başbakan Davutoğlu, "Erkeklik onuru kadınlara saygı ile başlar. Kadınlık onurunu çiğneyen erkek erkeklik onuruna da sahip olamaz. Hangi siyasi düşünceyi taşırsa taşısın her kadın azizdir. Kadınlarımızı sadece eşlerimiz olarak görmeyelim. Hangi mesleği icra ediyorlarsa o mesleğin uygulayıcıları olarak görelim. Kadınlarımıza sadece evimizin emanetine sahip çıkan mübarek eşler olarak saygı göstermeyelim. Ama aynı zamanda onların icra ettiği her faaliyete de saygı gösterelim. Biz kadınlarımızın yükselen Türkiye’nin lokomotifi olacağına inanıyoruz. Biz kadınlarımızın demokrasiyi ayağa kaldıracağına inanıyoruz. Çünkü demokrasiden çünkü gerçek anlamda özgürlükten en çok kadınlarımız istifade etti." diye konuştu.

Haziran seçimlerinin kadınlık onuru için önemli olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Öyle bir seçim ki bu kadınlık onurunu ayağa kaldıran, kadınlık onuru için yola çıkan yeni AK Parti’nin seçimidir. Aziz kadınlar 7 Haziran'da kadınlık onurunuz için sandıklara yürümeye hazır mısınız? Bulunduğum makam gereği vaktinde bu kadına haddini bildirin diyen başbakanın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla bütün kadınlarımızdan özür diliyorum. Onun adına da özür diliyorum." şeklinde konuştu.

Davutluoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birileri propaganda yapıyor. Cumhurbaşkanımız zamanında belediye başkanı olduğunda diyorlar ki ‘belediye otobüsünde, trenlerde baş örtüsü zorunluğu gelecek’ diye, hayat tarzına müdahale edecek diye korkular yaymaya çalıştılar. Hiç korkmayın. Biz öyle köklü bir medeniyette geliyoruz ki ne olursa olsun bir kadının hayat tarzına müdahale edilmesine önce biz karşı çıkarız. Bu tür korkular yayarak AK Parti’ye yönelik AK Parti teveccühünü azaltmak isteyenler bilsinler ki 12 yıllık iktidarımız şahittir. Kadınlarla ilgili her türlü ilerlemeyi bu iktidar döneminde yaşadı Türkiye."

Çözüm sürecine de değinen Davutoğlu, "Bu günler imtihan günleridir. İmtihanın en büyüğü de, çözüm sürecidir. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız milli birlik kardeşlik projesi. Daha sonra çözüm süreci projesi. İki hafta önce ilan edilen silahları terk etme çağrısıyla ileri bir aşamaya geldik. Çözüm süreci annelerin malıdır. Çünkü çözüm sürecinden önce 30 yıl şehit annelerinin yüreğine düşen acıyı biz biliriz. Annelerimize sesleniyorum. Çözüm sürecine sahip çıkınız. Çocukları dağlara çıkarılan Diyarbakır anneleri, Ankara’ya geldiler bizleri ziyaret ettiler. Gözleri değil yürekleri ağlıyordu. Gözlerinde ızdırap gördüm. Dört çocuk babası olarak o gözlerde evlat acısı gördüm. Yoğun çabalarla o ateş hattına gönderilen gençler birer birer dönmeye başladılar. Diyarbakır annesi Güleser hanım 3 gün sonra oğlu Ramazan Toy’un düğününü yapacak. Bizi de davet ediyor. Ben isterim ki o dağlara çıkarılanların anneleriyle Diyarbakır anneleri ile şehitlerimizin anneleri el ele versinler. Yeter bu fitne ve acı desinler. Önümüzdeki günlerde çözüm sürecini istismar etmek isteyenler çıkacak. Kim sabota etmek isterse istesin onların karşısında biz dik duracağız." ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinde parti olarak İstanbul'da en az yüzde 55 istiyoruz diyen Davutoğlu, kadınlardan destek istedi.