Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuzla’da partililerle buluştu. Davutoğlu, “Bu seçim Türkiye’nin kader seçimi. Bu seçim Türkiye’nin sadece önündeki 4 yılı değil, bir asrı belirleyecek bir seçim.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’un ilçelerindeki mitinglerine devam etti. Tuzla’da partililere seslenen Davutoğlu’nun hedefinde muhalefet vardı. 7 Haziran’daki seçimlerin önemine değinen Davutoğlu,” 7 haziran’da bir seçim var. Bu seçim Türkiye’nin kader seçimi. Bu seçim Türkiye’nin sadece önündeki 4 yılı değil, bir asrı belirleyecek bir seçim. Geçen yüzyıl içinde bu millet 3 kez ayağa kalktı. Birincide, İzmir’de düşman işgali başladığında Kuvayi Milliye hareketini başlattık. Balıkesir’den efeler ayağa kalktı, ‘Biz işgal kabul etmeyiz’ dediler. İkincisi 1950’de Adnan Menderes’in başlattığı milletin yürüyüşü hareketi. Üçüncüsü de buz zillet tanımayız, biz IMF kapısında borç dilenmeyiz biz namerde muhtaç olmayız diyen Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hareketi. Üçü de kuvayi milliyedir.” şeklinde konuştu.

CHP’nin darbelerle iş başına gelen parti olduğunu savunan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi Türkiye ayağa kalktı ya diyorlar ki AK Partinin ayağına çelme takalım bunların hiçbirisi tek başına iktidar olamaz. CHP'nin tek başına iktidar olabilmesi rüyalarına bile girebilir mi? MHP ne zaman oldu ki şimdi olsun. CHP eğer Türkiye'de darbe olamazsa iktidar olamaz. Hiç tek başına iktidar olabilir mi bunlar? Millet onlara güvenmez ki. Bu semalarda bunlar ezanı özletti. Hiçbir zaman iktidar olamazlar. Onun için hep vesayetten, darbeden medet umarlar. bunlar tek başına iktidara gelmeyeceği için dışarıdan bunların ağ babaları bir araya gelin şu AK Parti'ye bir çelme takın diyor.”