Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim aramıza nifak sokmak isteyenlere açık ve nettir. Bütün nifak odaklarını kurutacağız. Bütün nifak odaklarına haddini bildireceğiz." dedi.

Ahmet Davutoğlu, partisinin 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda yapılan 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrede partilere hitap eden Davutoğlu, milli irade vurgusu yaptı. Davutoğlu, "Bizim olduğumuz yerde milli irade vardır. Hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların tuzakları karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Milli iradeyi kim tehdit ederse karşısında bizi bulacak. İster 27 Mayıs, ister 12 Mart, ister 12 Eylül, ister 28 Şubat, ister e-muhtıra 2007, ister bugün paralel çete şeklinde olsun, hepsine hitaben Sivas Kongresi’nin mesajıyla buradan Sivas’tan haykırıyoruz; milli iradeyi egemen kıldık, egemen kılacağız. Sivas ayaktaysa, milli irade ayaktadır. İşte biz Sivas’ın Sivas Kongresi’nin, milli irade ilkesinin arkasındayız. 28 Şubat’ta milli iradeye sekte vurmak istendiğinde yine bir yiğit Sivaslı ayağa kalkmıştı, Muhsin Yazıcıoğlu, 28 Şubat’a meydan okumuştu. Ona da selam olsun."

Salondaki kalabalığa, "7 Haziran’da milli irade destana hazır mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Bu destanda sizler cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 70’i yaşadınız ve bize yaşattınız, size teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına, teşekür ediyoruz, AK Parti adına teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle konuştu: "AK Parti hareketi, vahdet hareketidir, birlik hareketidir. Muhabbetle bakanların birliği hareketedir. Onun için siyasetimiz, birliği inşa etme siyasetidir. Bu siyaset üzerine kim ne yaparsa yapsın Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlara izin vermeyeceğiz. Bir ve beraber olmanın aşkını sevdasını vatanımızın her bir köşesine taşıyacağız."

Aşık Veysel’in 'Allah birdir, peygamber hak' şiirini okuyan Davutoğlu, "Allah birdir peygamber hak, Rabbül alemindir mutlak, Senlik benlik nedir bırak, Söyleyim geldi sırası, Kürd'ü Türk'ü ne Çerkez'i hep Adem’in oğlu kızı, Beraberce şehit gazi, Yanlış var mı ve neresi, Yezit nedir ne kızılbaş, Değil miyiz hep bir gardaş, Bizi yakar bizim ataş, Söndürmektir tek çaresi." ifadelerini kullandı.

"Biz güneşin ışığını taşıyan AK Parti yolcuları, bizim olduğumuz yerde, birlik vardır, vahdet vardır.” diyen Davutoğlu, “Allah birliğimizi daim eylesin. Hiçbir şekilde birliğimize zarar verenlere fırsat vermesin. Biz birlik hareketiyiz. Her yerde aynı Kuvay-ı Milliye ruhunu yaşattık, aynı milli irade bilincini yaşatıyoruz. Van’da da Diyarbakır’da da Muğla’da da Aydın’da da şimdi Sivas’ta da Sivas Kongresi’nin bu mübarek diyarında da birlik diyoruz. Vahdet diyoruz, tevhit diyoruz, birlik diyoruz. Bizim aramıza nifak sokmak isteyenlere açık ve nettir. Bütün nifak odaklarını kurutacağız. Bütün nifak odaklarına haddini bildireceğiz." şeklinde konuştu.