Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, "Sayın cumhurbaşkanımız Türkiye'de her zaman meşruiyetin ve demokrasinin yanında olmuştur." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in evine gelerek yakınlarına baş sağlığı diledi. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Davutoğlu, "Her şeyden önce cumhurbaşkanımız. Dolayısıyla hem aziz milletimize hem de ailelerine taziyelerini ifade etmek isterim. Yakın dönem siyasi tarihimizin, demokrasi tarihimizin en önemli isimlerinden birini kaybettik. Türkiye'de siyasetin toplumla bütünleşmesinde 27 Mayıs darbesi sonrasında demokrasi üzerine kara bulutları dolaşırken verdiği mücadeleyle sayın cumhurbaşkanımız Türkiye'de her zaman meşruiyetin ve demokrasinin yanında olmuştur." dedi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLECEK

Türkiye'nin siyasi tarihine derin izler bırakarak isminin tarihe yazıldığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: "Hem Türkiye Cumhuriyeti hem milletimiz adına bir kez daha taziyelerimi arz etmek üzere bu kendi evine ziyarette bulunduk. Ailelerine taziyelerini ilettim. Buraya gelmeden önce verdiğimiz talimatla da cumhurbaşkanının bütün protokolün detayları uygulanarak ulusal yas ilan edilecektir bugünde itibaren aile ile istişare ettik. Mübarek ramazanda aslında çok güzel manevi bir ortamın olduğu atmosferde cuma günü Kocatepe Camiinde cenaze namazı eda edilecektir. Uluslararası katılım göz önünde bulundurularak gerekli tüm hazırlıklar yapılmıştır, yapılmaktadır. Yurt dışında taziye defterlerinin açılması ayrıca uluslararası katılım anlamında bazı mesajlar geldiği için bununla ilgili hazırlıklar yapıldı. Gerekli tedbirler alındı."

DEVLET TÖRENİ CUMA GÜNÜ KOCATEPE CAMİİ'NDE YAPILACAK

Ahmet Davutoğlu, cenaze töreni ile ilgili şu bilgileri verdi: "Normal uygulama 3 gündür. Cuma günü cenaze defnedilecek. Diğer Isparta'da yapılacak tören ve düzenlemeler ile ilgili aile ne karar verirse gerekli talimatlar verildi, tedbirler alınacak. Aile istişare yapacak, bize karar verecek. Ama devlet töreni için karar alınmıştır. Cuma namazı Kocatepe Camii'nde devlet protokolü ile birlikte kılınmış olacak."

NECDET ÖZEL BAŞ SAĞLIĞI DİLEKLERİNDE BULUNDU

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Güniz Sokak'taki evine gelerek aile ve yakınlarına baş sağlığı dileklerini iletti.