Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye geneli spor tesisi açılışında gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Öncelikle hepiniz öz güven sahibi olacaksınız. İkincisi kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Günde mutlaka düzenli olarak kitap okuyun zihniniz gelişsin, spor yapın bedeniniz gelişsin.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Türkiye Geneli Toplu Açılışı'na katıldı. Törene, Başbakan’ın eşi Sare Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve diğer davetliler de katıldı. Davutoğlu, yaptığı konuşmada sözlerine, “Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nı yazarken, Çanakkale destanını yazarken ‘Asım’ın nesli’ diye ifade etti. Bugün ölüm yıldönümünde andığımız büyük şairimiz Necip Fazıl Kısakürek ‘Mehmedim’ diye hitap etti. Sezai Karakoç ‘diriliş nesli’ dedi. Herkes bir gençlik ile geleceği inşa etme gayreti içine girdi. Şimdi ümitle, kararlılıkla ve büyük bir öz güvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor. Asım’ın nesli, Mehmedimin nesli yetişiyor.” diyerek başladı.

190 yeni tesisi Türkiye’ye kazandırdıklarını kaydeden Davutoğlu, 12 yıl içinde bin 650 tesisi tamamladıklarını vurguladı. Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: “199 gençlik merkezini tamamladık, son açılanlarla 203’e çıktı. Bugün de 190 tesisi açarken, Bitlis Hizan ilçesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Uşak Gençlik Merkezi Kapalı Yüzme Havuzu, Ardahan Göle Spor Salonu, Tunceli Hoza Spor Salonu, Kastamonu sentetik yüzeyli atletizm pisti, Bayburt, Bingöl, Bilecik, Kilis ve Şırnak’ta yüzme havuzları. Aziz gençlik Türkiye’nin her yanında bütün gençlerimizle buluşmak için bu hizmetleri vermeye devam edeceğiz.”

"12 yıl önce 2002’de toplam bütçenin 119 milyar Türk lirasıydı, şimdi sadece eğitime ayırdığımız bütçe 87 milyar lira." diyen Davutoğlu, “12 yıl önce bir genç üniversite eğitimi görürken 45 lira burs alırken şimdi 330 lira alıyor, yüksek lisansta 660, doktorada 990 lira burs alıyor. 176 üniversite sayısını 193’e çıkardık. Kredi verilen öğrenci sayısını 451 binden 996 bine çıkardık. Bütün bu hizmetler yeni bir neslin ufkunu açabilmek için.” şeklinde konuştu.

DÜZENLİ OLARAK KİTAP OKUYUN ZİHNİNİZ GELİŞSİN, SPOR YAPIN BEDENİNİZ GELİŞSİN

Gençlere tavsiyelerde bulunan Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Necip Fazıl’ın zindandan yazdığı Mehmed’e ifade ettiği öz güveni hepinizin duymasını istiyorum. Öncelikle hepiniz öz güven sahibi olacaksınız. İkincisi kendinizi en iyi şekilde yetiştireceksiniz. Günde mutlaka düzenli olarak kitap okuyun zihniniz gelişsin, spor yapın bedeniniz gelişsin. Üçüncüsü, Türkiye’nin her köşesindeki gençlerle irtibat kurun. Onlarla gönül bağı kurun. Türkiye’yi şu veya bu bölge diye ayırmak isteyen, gençleri birbirine karşı kışkırtmak isteyenlere karşı Hakkari gençliği de, Edirne gençliği de, Ardahan gençliği de, Muğla gençliği de bizim kaderimiz birdir ve birlikte gelecek yıllara yürüyeceğiz iradesini göstermeye devam edin. Dördüncüsü, dünyadaki meselelerle ilgilenin. Somali’deki açlıkla da ilgilenin, Filistin’deki meselelerle, Balkanlardaki meselelerle de, dünyadaki adaletsizliklerle de ilgilenin. Gelecekle ilgili, insanlıkla ilgili büyük idealleri gönlünüzde hiç terk etmeden muhafaza edin.”

Bu hafta Türk Hava Yolları ile birlikte gençlere güzel bir hediye sunduklarını açıklayan Davutoğlu, “Bundan sonra yurt dışına kültürel ziyaret veya seyahat yapmak isteyen 12 ile 25 yaş arasındaki tüm gençlere Türk Hava Yolları biletleri yüzde 30 indirimli olacak. Gençlerimizi alıp Balkanlar'a, Saray Bosna’ya, Semerkant’a, Orta Asya’ya götürelim. İşte dünyaya bu şekilde açıldığınız zaman, öz güveninizle, birikiminizle, ülke birliği üzerine kurduğunuz yeni Türkiye ile ve dünya gençliği ile bütünleşerek gerçekleştirdiğiniz sorumluluk projeleri ile dünyada adınızı tarihe yazacak. Türkiye’nin genç neslinin insanlığa sunacağı o değerli hizmetlerin işaretleri olacak.” dedi.