AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ’da partisinin mitinginde konuştu. Davutoğlu yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklendi.

Başbakan Davutoğlu, Bingöl’ün ardından havayolu ile Elazığ’a geçerek İstasyon Meydanı'nda partililere seslendi. Davutoğlu, AK Parti iktidarından önce Türkiye’nin 70 sente muhtaç olduğunu söyleyerek, iktidarları döneminde Türkiye’de bir çok ilkin yapıldığını belirti. Davutoğlu, "Ülke savunması için tankı, topu başkasından alıyorduk. Böyle bir ülkeye bu muamele layık mıydı? Bütün bu kaderi kim değiştirdi? Türkiye bir milli piyade tüfeği dahi yapamıyordu. Üç gün önce Türkiye semalarında yerli yapım ATAK helikopter uçtu. Buraya gelip milliyetçilik nutku atacak olanlar bu sesi duysun, onların döneminde Türkiye 70 sente muhtaçtı. Bırakın silahı insansız hava aracı yapamıyorduk. Bize yakışır mı bu? İnsansız hava aracını şimdi kendimiz yapıyoruz. İnşallah 2023'te milli savaş uçağımızı yapacağız. Onlar konuşur AK Parti yapar. Haziran'dan sonra yeni bir Türkiye'ye yürüyoruz yeni anayasa ile yürüyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes bizim için azizdir. Biz diyoruz ki tek bayrak, tek vatan diyoruz herkesin özgürce yaşadığı özgür tek vatan diyoruz.” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İktidara gelirsek Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz’ sözlerini eleştiren Davutoğlu, "Hep mazluma sahip çıktık. Nerede mazlum olursa ayağa kaldırdık. CHP başkanı, Esed’in arkadaşı diyor ki Suriyelileri geri göndereceğiz. Biz Tanrı misafirini kapıya koyar mıyız? Zalimden kaçanı zalime teslim eder miyiz? Zalimle işbirliği yapar mıyız?” şeklinde konuştu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a da yüklenen Davutoğlu, "Demirtaş çıkmış diyor ki Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Buraya gelmezler ama gelirlerse onlara ders vermeye hazır mısınız?” ifadelerini kullandı.