Yenikapı miting alanında düzenlenen ‘Fetih Şöleni’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’daki parlamento seçimlerine işaret ederek oy istedi. Davutoğlu, “7 Haziran’da yol ayrımındayız. Özgüveni yüksek Türkiye’ye devam diyecek misiniz? Özgüvenimizi ihya edecek miyiz? İzzetle yaşamaya söz veriyor musunuz? Kudretli Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da kudretli kılacak mıyız?” diye konuştu.

İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Fetih Şöleni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

Protokol konuşmaları kapsamında alandakilere seslenen Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’daki seçimlerin önemine dikkat çekti. Davutoğlu, alandakilerden seçimlerde oy istedi. İstanbul’un tarihteki önemine değinen Davutoğlu, “İnsanlar fevk fevk İstanbul’a sığınmaya gelirken yabancı ülkelere sığınanlar dinleyecekler. Bu topraklarda özgür bir şekilde yaşayıp, özgür bir şeklide bu topraklarda Allah, aziz İstanbul’un toprağına dönmeyi bize nasip eylesin. Hiçbir zaman, hiçbir gerekçe ile başka yerlerde bu topraklar için kumpas kuranlara hiçbir şekilde taviz vermemeye kararlıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Davutoğlu, “Şimdi de Ortadoğu’da sıkıntılar var. Balkanlar’da Bosna’da savaş olduğunda kardeşlerimiz buraya geldi. Bulgaristan’da soydaşlarımıza baskı yapıldığında buraya geldiler. Şimdi Suriye’de bir zalim var. İnsanlığa dönüp diyorlar ki; Fatih’in fermanı geçerlidir Dersaatet’te. Oraya gidene şefkat edilir, adaletle davranılır. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘Mazlumları Esed’e geri verelim.’ Dersaadet’e sığınan milletimize sığınmıştır. Tarihimize sığınmıştır. Vicdanımıza, adaletimize, şefkatimize sığınmıştır. Kim olursa olsun, hangi dinden hangi inançtan, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden olursa olsun bu aziz şehre gelen hürdür, izzeti korunacaktır.” ifadelerini kullandı.

“7 Haziran’da yol ayrımındayız” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özgüveni yüksek Türkiye’ye devam diyecek misiniz? Özgüvenimizi ihya edecek miyiz? İzzetle yaşamaya söz veriyor musunuz? Kudretli Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da kudretli kılacak mıyız? 2053’e büyük devlet ideali ile yürüyecek miyiz? Yeni Türkiye’yi kurarken küresel bir merkez olarak İstanbul’u da yeniden inşa ediyoruz. Yeni bir seçime giderken, bütün İstanbul’a söz veriyoruz. Tarihte olduğu gibi İstanbul dünyanın merkez şehri olacak. Dünya İstanbul’a bakacak, İstanbul’a göre adım atacak. Birileri mega projeyi 2035’e aktarıyor. Biz 2019’a kadar bunların hepsini yapacağız. Marmaray’ı yapacağız dedik yaptık, Avrasya’yı bitireceğiz dedik bitiriyoruz, bütün Türkiye’ye İstanbul’dan selam olsun. Buraya gelmeden önce 71 vilayette mitingler yaptık. Her bir vilayetten sizlere selam getirdim.”