Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine hükümet kurma görevini vermesinin ardından önümüzdeki hafta görüşmelere başlayacaklarını söyledi.

Davutoğlu; "Allah'ın izniyle önümüzdeki hafta Ramazan'ın bereketi, Ramazan'ın o derin irfanı ile görüşmelere başlayacağız. Gönlümüzü kapatmadan, gönlümüzü açarak, 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. Allah yolumuzu hayır eylesin, menzilimizi hayırlı kısın" dedi.

Davutoğlu, partisinin Konya teşkilatı tarafından Büyükşehir Torku Arena'da düzenlenen iftar programında katıldı. Buradaki konuşmasında gündeme yönelik konulara değinen Davutoğlu, "Parlamentoya 4 partinin de girmiş olması sebebiyle tek başına hükümet kurma hakkını milletimiz bize vermedi. Şimdi 7 Haziran'dan buyana her an, her gün ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için yoğun bir çaba içindeyiz. Burada bir kez daha sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum. Biz Ramazanı siyasetin gölgesinde tutmadık. Siyasete, Ramazan'ın, huzurunu, sükununu, irfanını yansıtmaya çalıştık. 7 Haziran'dan buyana verdiğimiz her mesajda, Hazreti Mevlana'nın düşüncesiyle, felsefesiyle Türkiye'deki herkese, 'gelin birlikte Türkiye'yi ayağa kaldıracak, inşa edecek, yeni bir dönemin başlangıcı için el ele verelim' dedik. Ama maalesef diğer partilere baktığınızda, daha ilk günden kapsını kapatanlar, daha ilk günden yüzde 60 bloktan bahsedenler, Türkiye'de yeni kutuplaşmaların, yeni gerilimlerin önünü açmaya çalıştılar. Biz Konya'nın irfanını hikmetini siyasetimize yansıtmaya kararlıyız. Bu Ramazan'da da bayramda da inşallah ülkemize hiçbir zaman gerilim sıkıntı yaşatmayacağız inşallah. Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi nefret dilini kullanırsa kullansın biz Konyamızın irfan dilini kullanmaya devam edeçceğiz" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı TBMM Başkanlığı'na seçtiklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi; "Şimdi önümüzdeki hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın görevi vermesini müteakip hükümet kurma çalışmaları için de Konya'mızdan güç ve destek almaya geldik. Desteğe var mısınız Konyalılar? Tekrar sizlerle hasbihal edip, sizden aldığımız güçle, Allah'ın izniyle önümüzdeki hafta Ramazan'ın bereketi, Ramazan'ın o derin irfanı ile görüşmelere başlayacağız. Gönlümüzü kapatmadan, gönlümüzü açarak, 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. Allah yolumuzu hayır eylesin, menzilimizi hayırlı kısın. İnşallah bu millete, bu azizi vatana hizmet etme şerefini bize nasip eylesin. Allah ramazanımızı mübarek, bayramımızı hayırlı eylesin"