Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’nin İstanbul adayları ile Güneydoğu’daki adaylarının yan yana gelemeyecek adaylar olduğunu öne sürdü. Davutoğlu, “Çünkü her biri farklı dünyanın insanı.” dedi.

Güngören’de partililere seslenen Davutoğulu, “Geçen hafta kamuoyumuzla paylaştık; milli bölgesel uçağımızı yapıyoruz. Yani ilk sivil uçağı. Dünyada uçak yapan nadir ülkeler arasına gireceğiz. Bu uçağı kim yapıyor? Ağustos ayında ilk milli otomobilimizin prototip üretimi başlıyor. Türkiye her yerde dünya liderliğine oynayacak. Onlar konuşur AK Parti yapar. Şimdi ikinci yarı başlıyor. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde AK Parti son 12 yılda çok büyük hizmetlere imza attı. Tarihe mühür vurduk mühür. Şimdi bu ikinci yarıda 17 bin kilometre yaptığımız duble yolları otoyollara çevireceğiz. İnşallah hızlı trenleri süper hızlı trenlerle buluşturacağız. Havalimanlarını her yere yayıyoruz.” şeklinde konuştu.

Güngören’deki sınıflarda ortalama 37 öğrencinin öğrenim gördüğünü savunan Davutoğlu, “Biz iktidara geldiğimizde 1990’lı yıllarda 86-87 öğrenci vardı bir sınıfta. Bugün Güngören’de bir sınıfta ortalama 37 öğrenci var. Derslikleri artırdık. Fatih projesiyle öğrencilerimize büyük imkanlar sunduk. Güngören’de bir meydan dahi yoktu. Belediyemiz bu meydanı size kazandırdı.” diye konuştu.

HDP’yi de eleştiren Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “HDP’nin eş başkanı çıkıyor ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyor. Bunlara bir ders verecek miyiz? Türkiye partisiyiz’ diyor sonra da Kürtlerin temsilini hedeflediklerini söylüyor. Dindar Selahattin Eyyübi geleneğinden gelen Kürt kardeşlerimizi bu tarih cahilleri temsil edebilir mi? Bir HDP milletvekili diyor ki ‘başörtüsü kadınları aşağılayan, tahkir eden bir ritüeldir’ Bunlara bir ders verecek miyiz? Bütün bu yapılanlardan sonra HDP eş başkanı Doğu’da Güneydoğu’da yeni yeni Ezanı Muhammedi’yi keşfetmiş. Daha biz onlara birçok şey öğreteceğiz. Daha millet onlara tarihi de öğretecek, inancı da öğretecek. İstanbul’da gösterdikleri adaylar, Diyarbakır’da Güneydoğu’da gösterdikleri adaylarla yan yana gelemezler. Çünkü her biri farklı dünyanın insanı.”