Seçim çalışmaları kapsamında Kartal’da partililere seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütün partilerin AK Parti karşısında birleştiğini söyledi. Davutoğlu, HDP’ye de dikkat çekerek, “Ne hikmetse herkeste bir HDP merakı başladı.” dedi.

Ahmet Davutoğlu, İstanbul mitingleri kapsamında Kartal Meydanı’nda partililerle buluştu. 7 Haziran’daki seçimlerini önemine değinen Davutoğlu, kendisinin yaptığı mitinglerin sayısından bahsetti. Davutoğlu, “Diğer parti genel başkanları Türkiye'nin sadece bir kesiminde, bir kısmında dolaşıyor. Allah aşkına biz kartallar gibi göklerde, semalarda, zirvelerde uçarız. Akbabalar gibi fırsat kollamayız. Kargalar gibi sürünmeyiz. Biz kartallar gibi zirvelerde uçarız. İşte ispatı. Dedik ki, birincilik yarışına var mısınız? Biz birinci parti olmazsak, biz bırakırız. Siz bırakır mısınız dedik, 'Hayır' diyorlar. Çünkü onlar kartal değil, onlar sürülerle uçarlar. Etraftaki çetelerle uçarlar. Biz yalnız kalsak da gökyüzünde kartallar gibi uçarız. Baş eğmeyiz, boyun eğmeyiz. Dağ, engel, tepe bilmeyiz.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Burada Kartal'da Kılıçdaroğlu bir kampanya başlatmıştı. Zaten kampanyasının ömrü iki gün sürmedi. 'Milletçe alkışlıyoruz' dedi. Biz de dedik ki, dünya bizi alkışlıyor, sen ne yaparsan yap. Yalancının mumu yatsıya kadar, böyle kampanyanın mumu ikindide sönüyor ikindide. Kemal şimdi hayal oyunları oynuyor. O hayal oyunlarını bir bitirsin, 7 Haziran'da gerçekle karşılaşsın. Ondan sonra da ne yapacağını kara kara düşünecek inşallah.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’ye karşı bütün partilerin bir araya geldiğini savunan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir tarafta bakıyorsunuz bunlar üç parti birden arkasında da üç paralel çete. Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C. Hepsi koalisyon kurmuşlar. Hepsi bir arada. Bir bakıyorsunuz eski CHP’yi destekleyen gazeteler şimdi HDP’yi destekliyor. Onlarla ulusalcılar onlarla Kandilde röportajlar yapıyor. Paralel HDP ile perde genişliğinden konuşuyor. Her ne hikmetse herkeste bir HDP merakı başladı.”