Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün HDP’liler iki kardeşimizi yaralamış. HDP’li barbarlar, maçolar, kadına karşı şiddeti kınayanlar, kız kardeşlerimize, gençlik kollarımıza saldırı yapıyorlar. Kadına şiddete karşı çıktığını söyleyen o aydınlar nerede? HDP’nin saldırıları karşısında hiç ses çıkardılar mı? Destekleseniz ne olur, desteklemeseniz ne olur. Bizim arkamızda millet var? Aydınlık bu mu?" dedi.

Başbakan Davutoğlu, deniz yoluyla geldiği Yalova'da mitinge yaklaşık 2 buçuk gecikmeli katıldı. Davutoğlu'na, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da eşlik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının büyük bölümünde muhalefet partilerine yüklendi. İlk mitinglerine 25 Nisan’da Erzurum’dan başladıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, şu ana kadar 73 vilayette miting yaptıklarını söyledi. Cumartesi gününe kadar 81 ilin tamamını dolaşacaklarını aktaran Davutoğlu, "Herhangi bir başka parti var mı 81 vilayete giden? Kılıçdaroğlu ve Bahçeli Türkiye’nin her yerini dolaşır mı? Al bayrağı dalgalandırmaktan çekinen Demirtaş milletin huzuruna varabilir mi? Biz son yüzyıl içerisinde 3 Kuvay-ı Milliye başlattık. 1- İstiklal Harbi'ni başlatıp Cumhuriyet'i kurduk. 2.'si; şehit Başbakanımız Adnan Menderes’in başlattığı demokrasi Kuvay-ı Milliyesi. Tek partiye karşı demokrasi. 3.'sü ise kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la başlayan AK Parti hareketi. AK Parti Kuvay-ı Milliye hareketidir. Çünkü AK Parti’de bütün bir millet vardır. Çünkü AK Parti’de milletin kaderi, milletin iradesi vardır. Hamd olsun 12 yılda Türkiye bizimle birlikte yürüdü. Türkiye artık IMF’den borç dilenir değil, yükselen bir ekonomik güç. Bunu en iyi Yalovalılar bilir, Sakaryalılar, Gölcüklüler bilir, Düzceliler bilir. 1999 depreminde buralar depremden tarumar olduğu zaman o zamanki başbakan bir hafta belki buraya gelememişti. Bahçeli başbakan yardımcısıydı. Buraya gelemediler. Yollar kapandı. Ama AK Parti Van’da 17 Bin 846 konutu bir yılda yaptı. Gittik, gördük yepyeni bir Van inşa ettik. Bingöl’de aynı şekilde. Allah deprem vermesin, Allah afet vermesin ama artık böyle bir durum olduğunda vatandaşına ulaşan bir devlet var. Böyle kudretli bir devletin vatandaşı olmaktan memnun musunuz? İşte aradaki fark bu." diye konuştu.

Muhalefet partilerini kendilerine tuzak kurmakla suçlayan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bunlar, 12 yıllık birikimimizi tarumar etmek için birçok tuzaklar kuruyorlar. Daha evvel birçok kez kurdular. Gezi olaylarıyla hızımızı kesmeye başladılar. Biz bu toprakların her santimetrekaresinde güzellikleri görürüz. Size selam getiririz. Tuzakları biz kestik. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Bunların çatısı yok. milletin imanına savaş açanların temeli olur mu? 'Diyaneti kapatacağım' diyor. Şimdi güneydoğuda müftülerle iş yapıyor. 'Ben Kürtleri temsil edeceğim' diyor. Kudüs’ü bilmeyen Kürtleri, Türkleri temsil edebilir mi? Diyor ki Demirtaş, '7 Haziran'da barajı aşamazsak kan kusturacağız.' Bugün HDP’liler iki kardeşimizi yaralamış. HDP’li barbarlar, maçolar, kadına karşı şiddeti kınayanlar, kız kardeşlerimize, gençlik kollarımıza saldırı yapıyorlar. Kadına şiddete karşı çıktığını söyleyen o aydınlar nerede? HDP’nin saldırıları karşısında hiç ses çıkardılar mı? Destekleseniz ne olur, desteklemeseniz ne olur. Bizim arkamızda millet var? Aydınlık bu mu? Demokraside seçime giderken silah olmaz. Bir taraftan seçime gidecekler, bir taraftan terör yapacaklar. Buna izin verir misiniz? Tek bayrak, tek devlet. Davamız bu. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin."

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasının ardından AK Parti Yalova milletvekili adaylarıyla alandakileri selamladı, karanfil attı.