Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Karabük’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin Merkez Türkiye projesine yüklendi. Davutoğlu, “Biz zaten uyguluyoruz o projeyi. Kılıçdaroğlu kış uykusunda.” dedi.

AK Parti, 56. mitingini Karabük’te düzenlendi. Şehre helikopterle gelen Ahmet Davutoğlu, kendisini bekleyen partililere seslendi. Başta CHP ve Kılıçdaroğlu olmak üzere muhalefete yüklenen Davutoğlu, Merkez Türkiye projesini eleştirdi, kendilerinin bu projeyi zaten uyguladıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun “Madem onların teziydi, uygulasalardı” sözünü hatırlatan Davutoğlu, “Farkında değil, kış uykusunda. Biz uyguluyoruz. Biz neden Türkiye’nin etrafında entegrasyon projeleri geliştirdik? Neden 40 ülke ile vizesiz seyahat olabiliyordu? Dış işleri bakanlığı döneminde talimat verdim, ondan önce de devam eden bir yaklaşımdı. Türkiye’nin etrafındaki bütün ülkelerle vizesiz seyahat imkanı oluşturacağız. Şu anda vizesiz seyahat edilen ülke sayısı 72. Bunların hepsi bizim 10. Kalkınma planımızdan alınma.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin kitap okumadığının ileri süren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün Kılıçdaroğlu demiş ki; ‘Doğrusu Davutoğlu’nun kitabını okuyamadım. Merkez Türkiye’yi o mu kullanmış bilmiyorum.’ Okuyamaz çünkü okuma özürlü. Kitap okumayı bilmez. Sayın Bahçeli’ye de sormuşlar ‘kitap okuyor musunuz?’ diye, doğrusu bir akademisyen olarak üzüldüm, ‘kitap okumuyorum; arada sırada rapor okuyorum’ diyor. Kitap olmayan bir odada şu ana kadar uyumadım ben. İki koku vardır ki cennet kokusu gibidir; bir kitap kokusu bir çocuk kokusu.”