Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Herkese sesleniyorum; kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak gidip bir saygıda bulunacaklarsa, tamam ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.
1 Mayıs’ta Taksim’de anma toplantısı düzenlemek isteyenlerin bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "1 Mayıs’ı biz Emek ve Dayanışma Günü ilan ettik, tatil ettik. Herkes nasıl Niğde’de bu mahşeri kalabalık, barış içinde güzelce bizi karşıladı, yarın da gösteri yapmak isteyen, anmak isteyen barış içinde kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Herkese sesleniyorum; kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak gidip bir saygıda bulunacaklarsa, tamam ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, barış çağrısı yaptık." diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenen Davutoğlu, "Bu HDP’nin eşbaşkanı var ya diyor ki; Niğdeliler, sadece Niğdeliler değil, buradan ekranlardan özellikle Diyarbakırlı, Şanlıurfalı, Batmanlı, Bitlisli, Siirtli, Hakkarili, Şırnaklı kardeşlerim duysun diye söylüyorum. Diyor ki ‘Kâbe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa Taksim de bizim için kutsal.’ Yahu bu nasıl söz. İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe’ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama biz Kabe’ye şerik koşulmasına izin vermeyiz. Şimdi bir müftüyü milletvekili adayı gösterdiler biliyorsunuz. Şimdi ben o müftü efendiye sesleniyorum, bu sözün hükmü nedir? Kabe’ye şirk koşmanın hükmü nedir İslam’da? Nedir müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Selahattin Demirtaş’a ya bir ders versin ya da bize cevap versin. Değil mi? Ama hep diyorum ya bu Kürt Baas’ı. Bir de Türk Baas’ı var CHP, onlar da tek parti döneminde ‘Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter’ diyorlardı. Yahu Kâbe bu milletin yüreğinde. Türkün de Kürdün de Sünninin de yüreğinde. Demirtaş, haddini bilecek, sınırını da bilecek. Dediğim gibi, isteyen inanır, isteyen inanmaz. İsteyen anarşist olur, isteyen ateist. Ama bu millet ikiyüzlülüğü affetmez. Doğuda samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi milletvekili adayı göstereceksin, batıda Taksim’e çıkıp, 'burası Kabe'dir bizim için' diyeceksin öyle mi? Bu millet sana inanır mı?" ifadelerini kullandı.

"BİR DAHA BU MEMLEKETTE 28 ŞUBAT ZULMÜNE BU MİLLET İZİN VERİR Mİ?"

Kılıçdaroğlu’nun imam hatip liselerinin önünün kesilmesi için 1+8+4 şeklinde yeni formül ortaya attığını belirten Davutoğlu, “Birisi ‘Diyanet’i kaldıracağız diyor. Öbürü Kılıçdaroğlu, yeni bir matematik formülü geliştirmiş. 1+8+4, 28 Şubat’ın kesintisiz 8 yılını gizli bir gündemle tekrar gündeme getiriyor. Yani 8 demek imam hatiplerin orta okulunun kapanması demek. İzin verir miyiz? Bir daha 28 Şubat’ı getirebilirler mi? Bir daha bu memlekette 28 Şubat zulmüne bu millet izin verir mi?" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Niğde ve Aksaray’ın birlikte kullanacağı havaalanı için çalışmalara başladıklarını ifade etti.