Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi eski Türkiye’ye dönmek için bu oyunları tertip ederken bunlar, MHP ile HDP düşman görünümlü kardeş oldular. HDP, ‘Mersin ve Adana’daki saldırıları MHP yapmamıştır’ diyor. MHP’de ‘AK Parti yapmıştır’ diyor. Siz bu düşman kardeşlere ders verecek misiniz?"

Başbakan Davutoğlu, partisinin Malatya İl Başkanlığı tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda düzenlenen mitingde seçmenlere hitap etti. Hava muhalefeti nedeniyle helikopterle Malatya’ya ulaşamayan Davutoğlu, Tunceli’den karayoluyla kente geldi. Bu nedenle saat 17.00’da başlaması beklenen miting, 3 saat gecikmeyle saat 19.50’de başladı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yüklendi. HDP ve MHP’yi ‘düşman kardeşler’ olarak nitelendiren Davutoğlu, CHP’ye ise ‘tek parti zihniyeti’ tanımlamasıyla eleştiriler yöneltti.

28 Şubat sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başörtülü bir vekile başını açtırdığını iddia eden Başbakan Davutoğlu, “28 Şubat'ın karanlık günlerini geride bırakmak için çalıştık. 28 Şubat zulmünü kim durdurdu? Başörtüsü zulmünü kim durdurdu? İkna odalarında kızlarımıza baskılar yaptılar. İkna odalarında baskı yapanlar şimdi Meclis dışında. Şimdi başı açık başı kapalı bacılarımız Meclis'e giriyorlar. Bir başbakan başörtulu bir vekile Meclis'te ‘dışarı dışarı’ diye tempo tutmuştu. Şimdi başörtülü birine kim bir kurumda ‘dışarı’ diyebilir? Şimdi sormak vakti; şimdi milliyetçilik taslayan Bahçeli, o zaman başörtülü gelen MHP’li hanımefendiye talimat verip başını açtırmıştı. Biz elif gibi dimdikiz. 28 Şubat'tan bu yana AK Parti iktidara geldiğinden beri tüm yanlışlıkları kaldırdı. Olağanüstü hali, Kürtçe konuşma yasağını kaldırdı." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mega projesini de eleştiren Davutoğlu, “Şimdi AK Parti’nin 12 yılda katettiği mesafelerden sonra bunlar da heveslendiler, mega projeler yapmaya başladılar. Kılıçdaroğlu aklı ermiyor, mega proje yapmaya çalışıyor. Biz halbuki bu ülkeyi küresel aktör yapmaya çalışıyoruz. 2002’de bu ülke IMF kapısında borç dileniyordu. IMF’ye borcu kim bitirdi. Şimdi IMF’ye borç veren ülke olduk. O günlerde bir piyade tüfeği bile yapamıyorduk. İnşallah gelecekte öyle bir yeni Türkiye inşa edeceğiz ki bütün dünya gıpta ile bakacak. Alıyorduk hibe tankları, eski tankları alıyorduk. Yetmiyor İsrail’e tamire gönderiyorduk. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz. Altay tankı. Şimdi kendi savaş uçağımızın yapımına başladık. İnşallah 2023’te kendi savaş uçağımızı üretceğiz. Dün kendi yerli sivil uçağımız için düğmeye bastık. Malatya semalarında artık bizim uçağımız uçacak. Bunları kim yapıyor? Geçen ay Atak helikopterleri hizmete girdi. Gurur duyduk. Helikopterle uçarken sağ ve sol kanadımda iki Türk yapımı helikopter. Bütün bu milli projeleri, ilk uçağı, ilk tankı, ilk milli gemiyi kim yaptı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Bu ülke, bu al bayrak 2002’de mahcup bir durumdaydı. Namerde dahi bizi muhtaç etmişlerdi. Maaşlar ödenemiyordu” ifadelerini kullandı.

Malatya’ya ilişkin vaatlerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, don nedeniyle zarar gören her kayısı üreticisinin zararının karşılanacağının sözünü verdi. Davutoğlu şöyle devam etti: “Malatyaspor'un 1. lige yükselmesini tebrik ediyorum. Gelirken yeni stadyumu uzaktan gördüm. Stadyumu en kısa zamanda tamamlayacağız. Malatya en güzeline yakışıyor. Malatya denince akla kayısı gelir. Dünyanın en güzel kayısısı burada. Don nedeniyle kayısıda zarar oldu. Buraya gelirken bakanlarımıza talimat verdim. İnşallah dondan zarar gören her üreticinin zararı karşılanacak. Daha bitmedi. Kayısı ile ilgili müjdem daha var. İncir ve üzüm gibi kayısıya da ihracat desteği vereceğiz. 2002’den bu yana 737 hastane yaptık. Şimdi Malatya’nın dünyada örneği olmayacak şekilde karaciğer nakil hastanesi yapıyoruz. Malatya şifa diyarı olacak.”

MHP ve HDP’yi düşman görünümlü kardeş olduğunu ileri süren Başbakan Davutoğlu, “Şimdi eski Türkiye’ye dönmek için bu oyunları tertip ederken bunlar, MHP ile HDP düşman görünümlü kardeş oldular. HDP, ‘Mersin ve Adana’daki saldırıları MHP yapmamıştır’ diyor. MHP’de ‘AK Parti yapmıştır’ diyor. Siz bu düşman kardeşlere ders verecek misiniz? Öbür tarafta arkadan bütün bu planları paralelciler koordine ediyor. Pensilvanya haber gönderiyor, paralelciler Diyarbakır’da HPlilerle görüşüyor. Şimdi 3 parti var karşımızda. MHP ve HDP düşman görünümlü kardeş oldular. Ama 3 tane de paralel var. DHKP-C, Paralel yapı, Kandil. Demokratik mücadele vermesi gereken partiler bunlara tavır koyamıyor. Malatya bizim yanımızdaysa 66’sı gelse ne yazar. Bizi eleştirmiş Bahçeli. Doğru ben ‘Osmaniye’de Yörük Ahmedim, Mardin’de mele Ahmed, Sivas’ta yiğido Ahmet, Malatya’da da Malatyalı Ahmet’ diyorlar. Biz milletimizin her bir ferdiyle tek bir vücuduz. Bunlar bir araya gelmişler, arkalarında da uluslararası çevreler, basın yayın organları var." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu için ‘hesap bilmez’ nitelendirmesi yapan Davutoğlu, “2002 yılında Malatya’da 9 ambulans vardı. Şimdi Malatya’da 58 ambulans var. Her türlü sağlık hizmeti var. Bölünmüş yollar ile diğer iller birleşti. Şimdi feribotlar yapıyoruz. İnşallah seçimden sonra esnafımıza sahip çıkacağız. Çiftçilerimize tarımsal desteği artıracağız. Hesap bilmez Kılıçdaroğlu’na emeklilerimizi emanet eder miyiz? Bütün vatandaşlarımızı en onurlu şekilde yaşatmak bizim asli görevimizdir. Allah CHP’ye fırsat vermesin. ‘Taksim Kabe'mizdir’ diyen cahillere bu millet hesabını sormaz mı?” sözlerini ekledi.

Mitinge; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.