Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT TIR’larıyla ilgili yaptığı açıklamada, “ ‘Bayırbucak Türkmenleri’ni yalnız bırakmayın’ dedik ve yardım yaptık. Şimdi casusluk faaliyetiyle bunlar üzerinden Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Biz soydaşlarımızı yalnız bırakır mıyız?” dedi.

Gaziosmanpaşa’da partililere seslenen Ahmet Davutoğlu, MİT TIR’larıyla ilgili tartışmalara değindi. Davutoğlu, “Öbür tarafta Bayırbucak Türkmenleri. Yardıma ihtiyaç hissettiklerinde önümüze dosyalar geldiğinde –doğru talimat verdik ‘gidin Bayırbucak Türkmenlerini yalnız bırakmayın’ dedik ve yardım ettik. Şimdi birileri bu devletin bütün mahremiyetini yok ederek casusluk faaliyetiyle bunlar üzerinden Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Biz soydaşımızı, dindaşımızı, kardeşimizi yalnız bırakır mıyız? Bunların yaptığı açık bir casusluk faaliyetidir.” şeklinde konuştu.

‘HDP, ESED İLE İŞ BİRLİĞİ YAPAR’

HDP’yi eleştiren Davutoğlu, “Bir tarafta HDP Kobani kışkırtmasıyla 6-7 Ekim olaylarını yaptı. Halbuki Kobani’den gelen 197 bin Kürdü kim Türkiye’ye kabul etti? Kim onlara bağrımızı açtı? Biz Allah şahit hiçbir zaman ayrım yapmadık. Hiçbir zaman bu Anadolu’ya sığınanlar arasında ‘sen şu etnik gruptan mısın? şu mezhepten misin? diye ayrım yapmadık. Ama bu HDP var ya sadece kendine tabi olan Kürtleri sever. Diğer Kürtler katledilse de, yok edilse de –Halep’te olduğu gibi- sessiz kalır. Esed ile işbirliği yapar.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi birisi çıkıp ‘Türkiyeliyiz’ diyor ama sonra aynen CHP zihniyetinden ilham alarak hani Ezanı Muhammediyi CHP bu semalarda dindirmişti, indirmişti ya bunlar da haşa ‘Allah Kürtçe bilmiyor mu? diye soruyorlar. Onlara Allah-ü Teala’nın 99 ismini öğretmeye hazır mısınız? Daha inancımızın temellerini bilmeyen, Kudüs’ün ne olduğunu bilmeyen ne Türkleri, ne de Kürtleri temsil edemez’ demeye hazır mısınız? Peki Türkleri temsil eden parti hangi parti? Kürtleri temsil eden hangi parti? Sünnileri Alevileri temsil eden hangi parti? Tarih dersi bize dersi devleti aliyeyi Osmaniye, Selçuklu hangi topraklarda hükmetmişse oralarda bulunan her kavim, her mezhep, her inanç bizim doğal vatandaşımızdır, kardeşimizdir, dostumuzdur. Onların ezilmesine izin vermeyiz.”